Film koji je zaradio 216 milijuna dolara nije uopće trebao biti prikazan u kinima

Screenshot: Youtube

FILM Smile postigao je veliki uspjeh na kino blagajnama, ali ono što je zanimljivo da izvorno nije ni trebao niti prikazan u kinima.

Prepun jezivih momenata, uznemirujućih osmjeha i glazbe, film je horor priča o ženi koja počinje svjedočiti čudnim događajima nakon traumatične nesreće. Sosie Bacon igra glavnu ulogu u filmu, liječnicu Rose Cotter čiji se život naglo preokrene. Rose se mora suočiti sa svojom prošlošću kako bi se nosila sa svim čudnim događajima oko sebe.

Proganja je netko, ili nešto, te joj se neprestano smiješi i dok pretjerani osmjesi izgledaju kao filter koji možete pronaći na Instagramu, nema sumnje da se Rose dovela u nezavidnu i zlokobnu situaciju.

 

Horor Parkera Finna bio je njegov redateljski debi, a na kino blagajnama zaradio je 216 milijuna dolara s budžetom od 17 milijuna dolara. Malo tko je predviđao da će Smile biti toliki uspjeh, ali pohvale majstora horora Stephena Kinga, preporuke koje se prenosile od usta do usta i viralna marketinška kampanja dovele su do ogromne zarade s obzirom na uloženi novac.

Odluka da ga se prikaže u kinima temeljila se na uspješnom testnom prikazivanju

Međutim, zanimljivo je da film zamalo uopće nije dospio u kina. Kyle Gallner, jedna od zvijezda filma, nedavno je za Metro rekao da je Smile izvorno bio namijenjen samo za streaming. 

"Nismo ništa očekivali. Film nikad nije trebao ići u kina. Napravljen je za Paramount+, trebao je biti samo na streamingu. Tada su nam rekli da ide u kina i svi smo bili uzbuđeni. Počeo je dobivati popularnost i bilo je prilično divlje", rekao je Galliner.

"Jednostavno nikad ne znate što će pogoditi i što će odjeknuti među ljudima ovih dana. Filmovi o superherojima jedina su sigurna stvar, sve ostalo je kockanje. Jedina stvar koja je relativno sigurna oklada, osim filmova o superherojima, je horor", dodao je.

Odluka da ga se pusti u kina umjesto na Paramount+ streaming temeljila se na uspješnom testnom prikazivanju, a projekcije koje su uslijedile nakon toga s publikom koja je platila ulaznice također nisu prošle loše, s obzirom na to koliko je film na kraju zaradio.