George Lucas bojao se da će mu ovaj erotski triler iz 80-ih uništiti imidž

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

TIJEKOM intervjua na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, producent, redatelj i scenarist George Lucas otkrio je zašto je na nekim filmovima odlučio raditi anonimno, prenosi Collider.

Lucas je posjetiteljima rekao da je radio kao izvršni producent na erotskom trileru Tjelesna strast (Body Heat) iz 1981. godine, ali inzistirao je da njegovo ime ne bude u odjavnoj špici filma. Film je režirao i napisao Lucasov dugogodišnji suradnik Lawrence Kasdan, s kojim je radio na filmovima Carstvo uzvraća udarac (The Empire Strikes Back) i Otimači izgubljenog kovčega (Raiders of the Lost Ark).

 

Nije htio narušiti imidžu svog brenda

"Pomogao sam Lawrenceu Kasdanu da snimi svoj prvi film, ali nisam htio staviti svoje ime na taj film. Nisam stavio svoje ime na hrpu filmova", izjavio je redatelj. "Riječ je o filmu Tjelesna strast. Rekao sam: 'Larry, ako stavim svoje ime na taj film, sve će biti o meni. Ljudi će pričati o tome kako ja radim takve filmove, a to ne želimo. Želim da to bude tvoj film.'"

"Nisam htio da povezanost s Tjelesnom strasti, koja ima oznaku R, naruši imidž mog obiteljskog brenda", dodao je. 

Tjelesna strast prati odvjetnika i ženu bogataša koji se žele riješiti njezina muža kako bi se domogli bogatstva. Glavne uloge igraju William Hurt, koji je u to vrijeme bio na početku karijere, i Kathleen Turner kojoj je Tjelesna strast bila filmski debi.

Unatoč oznaci R, film je bio komercijalno uspješan te je oduševio i kritičare, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima 96%.

Osim Tjelesne strasti, Lucas je otkrio da je anonimno radio i na kultnom klasiku Labirint (Labyrinth) iz 1986. godine. Tvorac Ratova zvijezda sprijateljio se s redateljem Jimom Hensonom i odlučio mu je pomoći jer je imao problema sa scenarijem.

"To je bio slučaj s većinom tih filmova. Pomislio bih: 'Ovaj tip je sjajan. Želim mu pomoći'", objasnio je Lucas. "Bilo je jako teško pokrenuti projekte i htio sam pomoći ljudima za koje sam mislio da su talentirani. Mislio sam da mogu iskoristiti svoj utjecaj i uspio sam. Zato sam postao producent."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.