Gerard Butler, Jason Momoa i Oscar Isaac glume u nadolazećem kriminalističkom trileru

Foto: EPA

GERARD Butler, Jason Momoa i Oscar Isaac su glavne zvijezde nadolazećeg trilera In the Hand of Dante koji režira Julian Schnabel, dobitnik Zlatnog globusa za film The Diving Bell and the Butterfly. Među izvršnim producentima filma se nalazi i Martin Scorsese, donosi Deadline. 

Film je baziran na istoimenom romanu Nicka Toschesa iz 2002. godine u kojem su isprepletene dvije priče. Prva priča prati učenjaka Nicka, kojeg su mafijaši pozvali kako bi identificirao originalni rukopis Danteove Božanstvene komedije. Preplavljen kušnjom, Nick krade rukopis i kreće na metaforičko putovanje u Pakao sa svojom ljubavi, Giuliettom. 

Druga priča je fokusirana na samog Dantea Alighierija koji zatočen u nesretnom, dogovorenom braku s Gemmom Donati, bježi na Siciliju i tamo piše svoje remek-djelo u kojem je ovjekovječio davno izgubljenu ljubav Beatrice. 

Prava za filmsku adaptaciju romana je prvotno kupio Johnny Depp koji je ujedno trebao glumiti glavnog lika, no u rujnu ove godine Deppa je zamijenio Oscar Isaac.  

Trenutno nije poznato kada će In the Hand of Dante imati premijeru, no produkcija filma je već počela u Italiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.