Gledatelji oduševljeni novom sezonom Netflixove hit serije: "Najbolja do sada"

Foto: Press

RIJETKO koja serija oduševi gledatelje Netflixa kao što je to učinila Stranger Things. Prva sezona ove serije izašla je 2016. godine, a fanovi su na četvrtu sezonu čekali čak tri godine. Naposljetku, prvi dio četvrte sezone izašao je 27. svibnja, a drugi dio očekuje se početkom srpnja.

Serija se otkako je izašla ne skida s prvog mjesta trendinga. Oborila je rekord gledanosti u prvom vikendu prikazivanja, skinuvši tako s trona drugu sezonu Bridgertona. Malo je reći da su gledatelji oduševljeni viđenim.

 

Osim što je trenutačno najgledanija na Netflixu, serija na IMDb-ju ima visoku ocjenu 8.7, a glasalo je više od milijun ljudi. Očekivano, već ima mnogo recenzija nove sezone. Zamjerke na seriju teško je naći.

"Nevjerojatna serija sa sjajnom radnjom, impresivnim scenarijem i dobro režiranim akcijskim scenama. Četvrta sezona je najbolja od svih jer prikazuje pozadinu negativca na najbolji mogući način", "Ovo je jedna od najboljih serija na svijetu. Ne želim da ova serija ikad završi", "Ne mogu ni opisati koliko je ovo dobra serija, a najbolji dio je razvoj likova", "Vrijeme je da kažem istinu - ovo je jedna od najboljih serija koju sam gledao u životu."

Gledatelji hvale novu sezonu

"Stranger Things se ističe među stotinama serija koje možemo birati. To je remek-djelo", "Apsolutno izvanredna", "Svi glumci u seriji su nevjerojatno talentirani i bilo je lijepo gledati ih kako odrastaju. Tim je proizveo vrlo kvalitetnu seriju koju ću uvijek iznova gledati", "Nevjerojatan scenarij koji uključuje dramu, horor, akciju, znanstvenu fantastiku i malo komedije", glase recenzije na IMDb-ju.

Reakcija fanova Stranger Thingsa ne nedostaje ni po društvenim mrežama. Na Twitteru se u ovih nešto više od tjedan dana nanizalo mnogo objava vezanih za seriju. Ovo su neke od najboljih fora.

"Znaju kako stvoriti napetost jer kunem se da imam četiri srčana udara po svakoj epizodi. Dva sata ujutro je, ne mogu ovo raditi", "Gledala sam prvi dio četvrte sezone devet sati u komadu i sad trebam čekati 35 dana do novog dijela", "Ono kad čekaš tri godine na novu sezonu i pogledaš je u jednom danu", pišu tviteraši.

Radnja četvrte sezone počinje šest mjeseci nakon završetka treće, odnosno nakon bitke kod trgovačkog centra Starcourt. Eleven, koju glumi Millie Bobby Brown, odvučena je od svojih prijatelja i odvedena na susret s državnim dužnosnicima. Dala je do znanja da više nema svoje moći te joj je rečeno da je ona jedina koja može spriječiti smak svijeta. 

Kate Bush na vrhu glazbenih ljestvica

Stranger Things je u svega tri dana prestigao Bridgerton u satima gledanja, dosegnuvši ogromnih 287 milijuna sati gledanja, dok je Bridgerton držao rekord od 193 milijuna sati. Zahvaljujući ovoj seriji pjevačica Kate Bush dospjela je na prvo mjesto na glazbenim ljestvicama.

Kultni hit singl art-pop zvijezde 80-ih Running Up That Hill nakon objavljivanja nove sezone postao je najslušanija pjesma na iTunesu zahvaljujući pojavljivanju u prvoj epizodi nove sezone Stranger Thingsa. U seriji se pjesma koristi kako bi se naglasila priča Max Mayfield (Sadie Sink) dok se bori da se pomiri sa smrću svog brata Billyja, kojeg su u 3. sezoni opsjele zle sile.