Harrison Ford je imao nesuglasice s kaskaderima tijekom snimanja novog Indiane Jonesa

Screenshot: Youtube/Lucasfilm

HARRISON Ford je bio odlučan u tome da pokaže koliko je star Indiana Jones tijekom snimanja filma Indiana Jones i Artefakt sudbine. 80-godišnji glumac je izrazio nezadovoljstvo kada bi kaskaderi intervenirali tijekom scena. 

Ford je opisao trenutak kada je snimao scenu u kojoj Indiana Jones jaše konja kroz New York. Tri kaskadera su pazila na njega tijekom snimanja. "Mislio sam si: ‘Koji vrag?’ Osjećao sam se kao da me napastuju", rekao je Ford. "Pogledao sam dolje i vidio tri kaskadera koji su pazili da ne padnem iz sedla."

"Rekao sam im: ‘Pustite me na miru… Samo me pustite, ja sam starac koji silazi s konja i želim izgledati kao starac koji silazi s konja", dodao je glumac.

 

Briga kaskadera nije bila neopravdana jer se Ford ozlijedio tijekom snimanja borbe s Madsom Mikkelsenom, zbog čega je produkcija bila obustavljena na osam tjedana, piše IndieWire.

Glumac je priznao da je poznat po tome što je već zaustavio par snimanja zbog ozljeda, ali da ne želi po tome biti upamćen.

Ford je također otkrio da je imao visoka očekivanja od najnovijeg filma. "Htio sam da posljednji film bude najambiciozniji. Ne mislim da prošli filmovi nisu bili ambiciozni - bili su ambiciozni, ali na drukčije načine. Za zadnji film sam htio da se fokusira na karakter Indiane Jonesa."

Artefakt sudbine je prvi film o Indiani Jonesu koji nije režirao Steven Spielberg, već James Mangold, dok je Spielberg imao funkciju izvršnog producenta. Kultni redatelj je izjavio da je zadovoljan Mangoldovim filmom. "Mislio sam da sam jedini koji zna raditi ove filmove", rekao je Spielberg.

Indiana Jones i Artefakt sudbine će biti dostupan u kinima od 29. lipnja.