Helen Mirren, Pierce Brosnan i Ben Kingsley glume u adaptaciji popularnog romana

Foto: EPA

HELEN Mirren, Pierce Brosnan i Ben Kingsley igraju glavne uloge u filmu Klub istražitelja ubojstva četvrtkom (The Thursday Murder Club), koji režira Chris Columbus, potvrdio je Deadline.

Film je adaptacija istoimenog kriminalističkog romana, koji je 2020. godine napisao britanski televizijski voditelj i producent Richard Osman. Na adaptaciji radi produkcijska kuća Stevena Spielberga, Amblin Entertainment.

Radnja prati grupu četvero umirovljenika koji se jednom tjedno sastaju u staračkom domu i iz zabave istražuju neriješene slučajeve ubojstava. No, nakon što se okrutno ubojstvo dogodi u naselju u kojem žive, umirovljenici moraju udružiti snage kako bi pronašli ubojicu.

Mirren će utjeloviti umirovljenu špijunku Elizabeth, Kingsley će glumiti umirovljenog psihijatra Ibrahima, a Pierce bivšeg aktivista sindikata Rona. Još uvijek nije poznato tko će utjeloviti četvrtu članicu grupe, Joyce.

Snimanje filma počet će u Ujedinjenom Kraljevstvu krajem lipnja i trajat će do kraja rujna. Scenarij za film piše redatelj Chris Columbus, koji nam je najpoznatiji po svom radu na franšizama Sam u kući i Harry Potter.

Osmanov roman prodan je u više od deset milijuna primjeraka i pokupio je brojne pohvale, a uspjeh prve knjige doveo je do tri nastavaka. Osman trenutno radi na petoj knjizi u serijalu koja na police knjižara dolazi 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.