Hit su na Netflixu: Donosimo popis serija koje će vas vratiti u školske klupe

Foto: Shutterstock

ČESTO se prisjećamo svojih srednjoškolskih dana, bez obzira na to koliko su davno bili. Iako se ne možemo vratiti u prošlost, Netflixove popularne tinejdžerske serije mogu probuditi nostalgiju u nama. Predstavljamo vam najbolje serije o tinejdžerima, koje je naveo Tudum, a zasigurno će vas vratiti u srednjoškolske dane.

Stranger Things

Smještena u Hawkinsu, u Indiani, 80-ih godina, serija Stranger Things miješa tipična srednjoškolska iskustva, poput gledanja Star Warsa i odlazaka u shopping centar, s borbom protiv čudovišta iz dimenzije nazvane "Upside Down". U četiri dosad objavljene sezone pratimo mlade junake koji pokušavaju uskladiti svakodnevne obaveze sa spašavanjem svijeta.

 

Sex Education

Seksualno obrazovanje u školama može biti prava katastrofa. Serija Sex Education, s druge strane, pristupa ovoj temi otvoreno i informativno. Otis (Asa Butterfield), tinejdžer čija majka radi kao seksualna terapeutkinja, udružuje se s kolegicom Maeve (Emma Mackey) kako bi osnovali kliniku za seksualno obrazovanje unutar školskog prostora.

Ginny & Georgia

Petnaestogodišnja Ginny Miller (Antonia Gentry) želi napokon pronaći dom nakon što je godinama bježala sa svojom majkom Georgiom (Brianne Howey) i mlađim bratom Austinom (Diesel La Torraca). U malom gradu u Novoj Engleskoj Ginny upoznaje zanimljivog susjeda Marcusa (Felix Mallard) i nada se da će konačno pronaći svoje mjesto.

 

Elite

Serija Elite prati troje stipendista koji, nakon što im školu uništi potres, prelaze u najelitniju privatnu školu u Španjolskoj. Tamo se moraju suočiti s klasnim razlikama i raznim skandalima. Svaka sezona počinje novim misterijem koji tinejdžeri moraju sami riješiti.

Heartstopper

Serija Heartstopper temelji se na istoimenom stripu autorice Alice Oseman i prati otvoreno homoseksualnog učenika Charlieja Springa (Joe Locke) koji se zaljubi u popularnog ragbijaša Nicka Nelsona (Kit Connor). Serija je dirljiva priča o prihvaćanju sebe i oslanjanju na ljude koji su uz nas kako bi nam pomogli kroz sve izazove. Osim toga, soundtrack je savršen za trenutke kada ste ludo zaljubljeni - bilo tijekom tinejdžerskih godina ili kasnije.

Outer Banks

Ako želite avanturu s najboljim prijateljima u stilu filma Goonies, pridružite se Poguesima na Outer Banksu u Sjevernoj Karolini. Ova skupina tinejdžera iz radničke klase udružuje se kako bi pomogla svom prijatelju Johnu B (Chase Stokes) pronaći njegovog nestalog oca. Usput otkrivaju da je legendarno blago povezano s njegovim nestankom.