Izašao je trailer za Diablo IV, a režirala ga je oskarovka Jennifer Zhao

Screenshot: Youtube/Blizzard Entertainment

DIABLO IV, jedna od najiščekivanijih videoigara ove godine, izlazi za manje od dva tjedna. Kompanija Blizzard Entertainment je objavila najnoviji trailer za igricu, a režirali su ga oskarovka Chloé Zhao i australski redatelj Kiku Ohe.

Trailer je prožet tragičnim scenama u kojima likovi gledaju u kameru i mole za pomoć. Ove tragične scene su isprepletene slikama u kojima se junaci, iz raznih klasa dostupnih u Diablu, bore protiv horde demona. Na kraju trailera pojavljuje se Lilith, glavna antagonistica igre.

"Suradnja s Blizzardom pružila nam je prekrasnu priliku da oživimo mračni, napeti i maštoviti svijet Diabla IV", rekla je Zhao za Variety. "Fanovi Diabla su vrlo strastveni, a mnogi igraju videoigru više od dva desetljeća. Htjeli smo impresionirati fanove, tako da pravilno prikažemo bogatu priču igre i dojmljiv svemir, i istovremeno smo htjeli probuditi u gledateljima jake emocije, koje mogu osjetiti kada urone u igru."

Zhao je 2021. godine osvojila nagrade Oscar za najbolju režiju i najbolji film, za film Nomadland. Posljednji film na kojem je Zhao radila, a koji je već prikazan u kinima, Marvelov je blockbuster Eternals. 

Diablo IV će izaći na platforme PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X i Windows 6. lipnja 2023. godine.