James Cameron smatra da je jedan redatelj nadahnuo "generaciju" obožavatelja ZF-a

Foto: EPA

KANADSKI filmski redatelj James Cameron snimio je brojne poznate filmove, poput Titanika, Avatara, Aliena, Terminatora i filma Bezdan. Od svih ovih filmova, čak nekoliko njih pripada u žanr znanstvenofantastičnih filmova. Nagrađivani redatelj smatra da postoji osoba koja je njega, kao i mnoge druge, nadahnula na snimanje i ljubav prema filmovima u ovome žanru.

Kako prenosi Far Out Magazine, Cameron je priznao da je filmska franšiza Alien, koja broji nekoliko filmova, razlog što mnogi danas vole znanstvenofantastične filmove. Odnosno, Cameron je kao redatelja koji je nadahnuo "generaciju" obožavatelja znanstvene fantastike imenovao Ridleyja Scotta, redatelja prvog Aliena iz 1979. godine. 

"Ridley je snimio prvi film i nadahnuo cijelu generaciju filmaša i obožavatelja znanstvene fantastike tim jednim filmom. Bilo je toliko filmova koji su stilski proizašli iz njega, uključujući moje Aliene. Moj film je bio legitiman nastavak i, mislim, pravi nasljednik njegovog filma", prokomentirao je Cameron.

Originalan Alien, poznat i kao Osmi putnik, iz 1979. godine, prati priču o posadi komercijalne svemirske letjelice koju vreba izvanzemaljsko biće koje redom ubija članove posade. Cameronov film Aliens izašao je 1986. godine, a radnja je smještena desetljećima nakon što je Ellen Ripley (Sigourney Weaver) preživjela incident u Nostromu. Ona u filmu Aliens opet pokušava uspostaviti kontakt s kolonijom koja se teraformira, ali se pronalazi u borbi između kraljice Aliena i njezina potomstva.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.