James Cameron uskoro počinje snimati remake klasika kojim se proslavila Raquel Welch

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/20th Century Fox

JAMES Cameron je 1997. godine izrazio želju za snimanje remakea znanstvenofantastičnog klasika Fantastično putovanje (Fantastic Voyage), a u nedavnom intervjuu za Variety potvrdio je da bi se cijeli projekt uskoro mogao realizirati, prenosi Screen Rant.

Fantastično putovanje snimljeno je 1966. godine i smješteno u razdoblje Hladnog rata. Radnja prati znanstvenika iz Istočnog bloka koji je smislio naprednu tehniku minijaturizacije živih bića, ali je završio u komi nakon napada plaćenih ubojica.

Da bi ga spasio, tim znanstvenika u podmornici smanjen je na mikroskopsku veličinu i poslan u tijelo znanstvenika, gdje mora ukloniti krvni ugrušak u njegovom mozgu.

Glavne uloge u filmu igrali su Stephen Boys, Raquel Welch, Edmond O’Brien, Donald Pleasence i Arthur Kennedy. Fantastično putovanje jedan je od prvih filmova u kojima je glumila Raquel Welch, a komercijalni uspjeh znanstvenofantastičnog filma preko noći ju je pretvorio u svjetsku zvijezdu.

Cameron je u ranim 2000-ima planirao snimiti remake ovog kultnog klasika, na kojem su trebali raditi Roland Emmerich i Guillermo del Toro, ali cijeli projekt napušten je 2007. godine jer se poznati redatelj htio posvetiti snimanju Avatara. No tijekom nedavnog predavanja koje je držao u Parizu, Cameron je potvrdio da on i producent Jon Landau uskoro počinju raditi na remakeu.

"Već godinama razvijamo projekt i planiramo početi s produkcijom u bližoj budućnosti. Raquel Welch nije dostupna, ali mislim da možemo snimiti prilično dobar film", izjavio je Cameron.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.