James McAvoy si je slučajno obrijao glavu zbog uloge

Foto: EPA

JAMES McAvoy je otkrio da je slučajno obrijao glavu prije snimanja filma X-Men: Days of Future Past, u kojem je glumio Charlesa Xaviera, piše ComicBook. Glumac je u pauzi između snimanja filmova o mutantima mislio da je trebao obrijati glavu jer je lik Charlesa Xaviera poznat po tome što je ćelav.

McAvoy je zbog toga uzeo škare u ruke prije nego što je vidio scenarij. Kada je saznao da će film sadržavati elemente putovanja kroz vrijeme, odlučio je nositi ekstenzije koje podsjećaju na frizure iz 70-ih kako bi što bolje prikazao ovaj period.  

Screenshot: Youtube/20th Century Fox

"Tijekom pripreme za X-Men: Days of Future Past pomislio sam: ‘Moram obrijati glavu ovaj put, to je to.’ Ošišao sam se jako kratko. Obrijao sam glavu sa strane, a na vrhu sam ostavio malo kose. Kad sam došao na set, bili su u šoku. Uzeo sam scenarij i vidio da je radnja smještena u 70-e i da ću morati nositi ekstenzije", objasnio je glumac. "Na početku su mi rekli ‘snaći ćemo se s frizurom koju sad imaš’, ali sam im rekao: ‘Ne možete raditi s ovim.’"

McAvoy je posljednji put glumio Charlesa Xaviera u filmu Dark Phoenix iz 2019. godine. Glumac je izjavio da bio volio ponovno glumiti Xaviera, ali samo ako je u pitanju dobar scenarij.