Jedan od najpopularnijih animea svih vremena dobiva igranu adaptaciju

Screenshot: YouTube/TV Tokyo

STUDIO Lionsgate i Destin Daniel Cretton, redatelj Marvelovog hit filma Shang Chi and the Legend of the Ten Rings, sklopili su ugovor za igranu adaptaciju legendarne mange Naruto, koju je kreirao Masashi Kishimoto.

Uz 250 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, Naruto se smatra jednom od najpopularnijih mangi svih vremena. Nadalje, istoimena animirana adaptacija mange po popularnosti stoji rame uz rame s klasicima kao što su Dragon Ball i One Piece.

Priča prati tinejdžera Naruta Uzumakija, mladog ninju koji sanja o tome da postane vođa svog sela. Tijekom treninga, kroz koji prolaze sve ninje, Naruto upoznaje svoje buduće prijatelje i rivale, Sasukea Uchihu i Sakuru Haruno, uz koje će doživjeti brojne avanture.

Tvorac mange polaže velike nade u projekt

Kishimoto je oduševljen izborom redatelja za igranu adaptaciju mange i vjeruje da će film biti hit.

"Čuo sam da će Destin raditi na projektu nakon što sam pogledao njegov akcijski blockbuster i pomislio sam da bi on mogao biti savršen redatelj za Naruta", izjavio je Kishimoto. "Nakon što sam pogledao njegove ostale filmove i shvatio da njegova snaga leži u stvaranju kvalitetnih drama o ljudima, uvjerio sam se da ne postoji nijedan drugi redatelj za Naruta."

"Tijekom susreta uživo s Destinom, otkrio sam da je on redatelj otvorenog uma koji je spreman prihvatiti moje savjete, zbog čega sam siguran da ćemo moći surađivati tijekom produkcije. Jednostavno rečeno, igranoj adaptaciji Naruta suđeno je da postane film obilježen spektakularnom akcijom i dubokom dramom. Jako sam uzbuđen oko toga", dodao je tvorac legendarne mange.

Film Naruto produciraju Avi Arad, Ari Arad, Emmy Yu, Jeremy Latcham, Jeyun Munford i Cretton.

Crettonu je ovo druga suradnja s Lionsgatesom, nakon filma The Glass Castle iz 2017. godine. Cijeli projekt tada je nadgledao James Myers, koji će preuzeti funkciju izvršnog producenta i u nadolazećoj adaptaciji. U tome će mu se pridružiti Jon Humphrey.

Uz Naruta, Cretton također režira i nastavak Shang-Chija, a nedavno je radio kao izvršni producent na Disneyjevoj seriji American Born Chinese, koju su pohvalili kritičari.