Jedan od najvećih vesterna svih vremena dobiva remake

Screenshot: YouTube/Jolly Film

LEGENDARNI vestern Za šaku dolara (A Fistful of Dollars), redatelja Sergia Leonea, dobiva svoj prvi remake. Na remakeu rade produkcijske kuće Euro Gang Entertainment, koju je osnovao holivudski veteran Gianni Nunnari, i Jolly Film, koja je radila na originalnom vesternu, te slavni talijanski producent Enzo Sisti, potvrdio je Deadline.

Film Za šaku dolara iz 1964. godine, s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi, smatra se prvim špageti-vesternom, a uz to je zaslužan za ponovni porast popularnosti vesterna u 60-ima i 70-ima. Osim toga, to je prvi film Leoneove kultne "dolarske trilogije", koju također čine filmovi Za dolar više (For a Few Dollars More) i Dobar, loš, zao (The Good, the Bad and the Ugly).

Priča prati usamljenog revolveraša (Eastwood) koji dolazi u mali gradić u Novom Meksiku, u kojem se dvije suparničke obitelji bore za prevlast nad trgovinom oružjem i alkoholom. Jednu obitelj čine braća Don Miguel, Esteban i Ramon, a drugu obitelj Baxter, koju vodi šerif John Baxter. Obje obitelji pokušavaju angažirati iskusnog revolveraša, ne znajući da on ima vlastite planove.

Inspiracija za vestern Za šaku dolara bio je japanski samurajski film Yojimbo, koji je režirao Akira Kurosawa, a u kojem je glavnu ulogu igrao Toshiro Mifune, Kurosawin česti suradnik.

Nadolazeći remake trenutno je u ranoj fazi razvoja. Pretpostavlja se da će film biti na engleskom jeziku, ali to još uvijek nije potvrđeno. Produkcijske kuće također nisu otkrile kada će početi snimanje ni tko će glumiti u filmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.