Jenna Ortega kaže da joj jedan horor nikad neće dosaditi

Foto: EPA

Jenna Ortega započela je karijeru kao dijete i brzo je postala jedna od najpoznatijih mladih zvijezda. U ranim godinama glumila je u ulogama prikladnim za djecu i odrasle, poput serija Djevica Jane i Podmuklo: 2. poglavlje. Sada se čini da je svoje mjesto pronašla u hororima i trilerima.

Ortega je postala poznata kao nova "scream queen" u Hollywoodu, naslijedivši titulu od veteranki poput Jamie Lee Curtis i Neve Campbell. Godine 2022. glumila je u pet uzastopnih horor filmova: Vrisak, Studio 666, X, Američki pokolj i Vrisak 6. Također je dobila glavnu ulogu u Netflixovoj seriji Wednesday, koju je režirao Tim Burton.

Film se smatra jednim od najboljih horora proteklog desetljeća

Glumica je veliki ljubitelj horora i često se vraća filmovima poput Possession, Maturalna večer i Podmuklo. Međutim, za Rotten Tomatoes rekla je da joj jedan horor "nikad neće dosaditi" - Vještica iz 2015. godine. Ovaj film Roberta Eggersa je kompleksno djelo koje se oslanja na više od jednostavnih šokova i jumpscareova.

"Divim se filmu Vještica. Sve u vezi s njim - kinematografija, priča, izvedbe - tako je visokokvalitetno i vrlo lijepo izvedeno. To je film o kojem sam razmišljala tjednima nakon što sam ga pogledala", otkrila je glumica.

Radnja filma smještena je u Novu Englesku tijekom 1600-ih i prati obitelj čiji se život preokrene nakon selidbe na novu farmu. Nakon nestanka bebe počinju se događati čudne stvari, a najstarija kći, Thomasin, optužena je za vještičarenje. Film je vizualno impresivan i smatra se jednim od najboljih horora proteklog desetljeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.