Kakva vijest! Od listopada ćete moći besplatno preuzeti The Sims 4

Screenshot: YouTube

EA je objavio sjajnu vijest za sve ljubitelje kultnih Simsa. Igra The Sims 4 bit će besplatna za preuzimanje od 18. listopada, i to na nizu uređaja, od PC-ja i Maca do PlayStationa 4 i 5 te Xboxa.

"Poželjeli smo dobrodošlicu milijunima igrača Simsa i radoznalo smo gledali kako im radi mašta, kako otkrivaju i povezuju se putem ideja, iskustava i verzija njih samih, u stvarnosti i u igri", stoji u njihovoj objavi.

Napisali su da je ovaj potez "izraz zahvalnosti vjernim fanovima", a na Twitteru su poručili da se raduju što će biti još više igrača, priča i "načina da se napravi kaos".

Izlazi li uskoro sljedeći nastavak?

Ljudi su na društvenim mrežama s oduševljenjem reagirali na ovu vijest. Jedan je korisnik komentirao da nije očekivao "ovako lijepu vijest", dok je drugi dodao da je to znak "da konačno ozbiljno počnem igrati Simse".

LADbible piše da dio fanova spekulira kako bi ovaj potez mogao značiti da je igra The Sims 5 na vidiku, iako točan datum lansiranja još uvijek nije poznat. Gejmerska zajednica nagađa o tome da će novi Simsi biti multiplayer, a Laura Miele iz Electronic Artsa je u jednom intervjuu izjavila da se žele usredotočiti na "društvenu komponentu igre".

 

"U posljednjih smo 20 godina naučili mnogo o tome kako igrači ulaze u interakcije, što ih motivira, kako surađuju. Zato nam je jako važno da u novoj generaciji Simsa imamo najbolje alate kojima će igrači proširiti svoju kreativnost", istaknula je.