Kevin Costner žali za odlukom koja je dovela do neuspjeha njegovog vesterna

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

KEVIN Costner ne žali za puno toga u svojoj dugoj karijeri, ali u nedavnom intervjuu za GQ otkrio je koja ga odluka još uvijek proganja, iako je do nje došlo prije trideset godina.

Iako su mu filmovi uglavnom bili uspješni, jedan od najvećih promašaja u njegovoj karijeri bio je vestern Wyatt Earp iz 1994. godine. Vestern je razočarao i kritičare i publiku, a uz to nije zaradio dovoljno da bi pokrio troškove snimanja. Kako navodi MovieWeb, Costner vjeruje da je do ovog neuspjeha došlo jer je film imao premijeru neposredno nakon kritički superiornijeg vesterna Tombstone, koji je također pratio Wyatta Earpa i Doca Holidaya.

 

Tombstone je izašao u prosincu 1993. godine, dobio je uglavnom pozitivne kritike i zaradio 73,2 milijuna dolara na kino blagajnama. U lipnju 1994., Costnerov Wyatt Earp dočekale su podijeljene reakcije i zaradio je 56 milijuna dolara.

Iako razlika u zaradi nije velika, problem je u tome što je Tombstone s Kurtom Russellom i Valom Kilmerom snimljen s razumnim proračunom od 25 milijuna dolara, dok je Wyatt Earp koštao više nego dvostruko, 63 milijuna dolara.

Costner je objasnio da je premali razmak između premijera doveo do neželjenih usporedbi između filmova.

"Volim Wyatta ili jednostavno volim taj film. Ušli smo u nekakvo natjecanje s Tombstoneom. Dobar prijatelj mi je rekao: 'Gledaj, možemo odgoditi ovaj film. Ne želimo se natjecati.' Ja sam odgovorio: 'Gledaj, siguran sam da taj scenarist i redatelj žele snimiti taj film, pustimo ih'", objasnila je zvijezda Plesa s vukovima.

"I tada je započela nekakva vrsta svemirske utrke. Oduvijek mi je bilo žao što se to pretvorilo u tu čudnu konkurenciju. Tombstone je bio zabavan film, ali šteta što je sve prošlo kako je prošlo", dodao je.

Costner trenutno radi na vestern serijalu Horizon: An American Saga, koji je sam financirao. Glumac je napisao i režirao filmove te uz to igra jednu od glavnih uloga. Prvi dio serijala, Horizon: An American Saga - Chapter 1, imao je premijeru u Cannesu, a u kina dolazi 28. lipnja. Chapter 2 imat će premijeru 16. kolovoza.

Snimanje trećeg filma počelo je u svibnju ove godine, a četvrti film je u pretprodukciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.