Kreator kultnih Sopranosa: Televizija postaje sve gluplja

Screenshot: Youtube

David Chase, čovjek koji stoji iza najpoznatije HBO-ove serije, Obitelj Soprano, izjavio je da "nešto umire" kad je u pitanju suvremena televizija. Posebno je kritizirao streaming platforme i jeftin sadržaj kojem se sve više i više okreću.

Scenarist Chase je za The Times nedavno izjavio da bi 25. godišnjicu kultnih Sopranosa trebalo manje shvaćati kao slavlje, a više kao sprovod za televizijsku industriju, koja je u proteklih 25 godina proživjela zlatno doba.

Posljednjih godina način na koji konzumiramo medije, pa i televiziju, iz temelja se promijenio, kaže Chase i dodaje: "Više multitaskamo. Čini se kao da smo zbunjeni, publika se ne može fokusirati samo na jednu stvar, tako da se ne proizvodi ništa s kompleksnijom radnjom koja bi zahtijevala pažnju od publike."

Chase je objasnio kako je nedavno pokušao napraviti TV dramu o eskort djevojci, ali su mu iz uprave streaming platforme, kojoj ju je ponudio, rekli da ju "malo poglupi".

Sopranosi su završili s emitiranjem 2007., a 2001. izašao je film Svi sveci mafije, koji prethodi radnji serije. Upitan hoće li Sopranosi ikad dobiti nastavak, Chase je odgovorio: "Ne, film je bio moj zadnji kontakt s tom pričom."