M. Night Shyamalan stao je u obranu trilera iz 2006. koji su popljuvali kritičari

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

REDATELJ M. Night Shyamalan stao je u obranu svojeg fantastičnog trilera iz 2006. godine, nazvanog Žena iz vode (Lady in the Water), kojeg su kritičari popljuvali.

Scenarij za film napisao je Shyamalan, a kao inspiracija poslužila mu je priča koju je izmislio i pričao svojoj djeci prije spavanja.

Žena iz vode prati Clevelanda (Paul Giamatti), kućepazitelja stambenog kompleksa Cove, koji jedne večeri otkrije mladu ženu (Bryce Dallas Howard) u bazenu njihove zgrade. Cleveland i ostali stanari Covea nakon nekog vremena shvate da je mlada žena zapravo vodena nimfa iz bajke kojoj moraju pomoći da se vrati u svoj svijet. 

Sporedne uloge u filmu igrali su Bob Balaban, Jeffrey Wright, Sarita Choudhury, Freddy Rodriguez, Bill Irwin i Jared Harris.

Film je bio promašaj

Kritičari su svojedobno popljuvali Shyamalanov triler, zbog čega danas ima samo 25% na Rotten Tomatoesu i 5.5 na IMDb-u. Film Žena iz vode razočarao je i gledatelje te je u kinima bio komercijalni promašaj - zaradio je samo 72.8 milijuna dolara na budžet od 70 milijuna dolara.

Mnogi kritičari pisali su da je film nerazumljiv i pretenciozan te da je toliko loš da bi mogao uništiti Shyamalanovu karijeru.

Roger Ebert o filmu je napisao: "Shyamalan kaže da je Žena iz vode nastala iz priče za laku noć koju je izmislio i nastavio improvizirati i obogaćivati za svoje kćeri i upravo tako i djeluje: improvizirano i razvučeno, besmisleno i nepotrebno, samo da bi nas držala u neizvjesnosti. I, možda, uspavala."

Shyamalan je stao u obranu filma

U najnovijem intervjuu za časopis The Atlantic, Shyamalan je stao u obranu svojeg filma jer se ne slaže s kritičarima. Redatelj je rekao da ono što ljudi vide kao kaos, on vidi kao neku vrstu jazza, a ako kritičari ne cijene njegovu glazbu, to znači da možda prkosi očekivanjima.

"Ja sam imigrant, na kraju krajeva, i pričam priče koje nisu o imigrantima", rekao je Shyamalan. "Ponekad mi se čini da bi moji filmovi bili prihvatljiviji kada bi bili o indijskim matematičarima ili nečem sličnom. Tada me možda ne bi dočekali na nož."

Film Žena iz vode u Hrvatskoj se može kupiti ili posuditi putem aplikacije Google TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.