Mark Wahlberg nije htio glumiti u ovom klasiku jer mu se nije svidio scenarij

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Focus Features

U SVOJOJ tridesetak godina dugoj karijeri, Mark Wahlberg pojavio se u filmovima raznih žanrova, od romantičnih komedija do kriminalističkih trilera, ali to ne znači da je pristajao na svaki ponuđeni film, bez obzira na to koliko kvalitetan bio. Jedan od filmova za koje nije bio zainteresiran bila je romantična drama Planina Brokeback (Brokeback Mountain) iz 2005. godine, koju je režirao Ang Lee i u kojoj su glavne uloge igrali Heath Ledger i Jake Gyllenhaal.

Film prikazuje kompliciranu ljubavnu vezu između dva kauboja, Jacka (Gyllenhaal) i Ennisa (Ledger), kroz period od dvadeset godina. Zbog sredine u kojoj žive, Jack i Ennis moraju skrivati svoje osjećaje i ponašati se kako drugi očekuju od njih.

Wahlbergu se nije svidio scenarij

Zbog kontroverzne prirode filma, pogotovo za holivudske standarde u ranim 2000-ima, producenti su imali poteškoće pri pronalasku glavnih glumaca.

Među glumcima koji su jedno vrijeme bili razmatrani za jednu od glavnih uloga bio je i Wahlberg. Kako navodi UNILAD, Wahlberg nije dobio službenu ponudu za Planinu Brokeback, ali tijekom jednog intervjua za WENN otkrio je da se sastao s Angom Leejem. Tijekom sastanka nije izrazio veliki entuzijazam za film, a redatelj ga kasnije nije nazvao.

"Sastao sam se s Angom Leejem u vezi s tim filmom, pročitao sam 15 stranica scenarija i malo sam se prestravio", prisjetio se glumac. "Bio je jako eksplicitan i imao je detaljne opise - kao što je pljuvanje u ruku i pripremanje za tu stvar. Rekao sam Angu Leeju: 'Sviđaš mi se, talentiran si tip, ako želiš više pričati o tome...'"

"Na svu sreću, nije htio", dodao je.

Planinu Brokeback odbili su brojni poznati glumci

Wahlberg nije bio jedini glumac koji nije htio pristati na ulogu u filmu. Gus Van Sant, prvi redatelj koji je trebao raditi na Planini Brokeback, otkrio je da su brojne zvijezde odbile uloge u filmu. Među njima su bili Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon i Ryan Phillippe.

Van Sant je redateljsku palicu prepustio Leeju jer nije uspio pronaći glavne glumce. Lee je imao više sreće te je za svoj rad osvojio Oscara za najboljeg redatelja. Osim toga, film je dobio Oscare za najbolji adaptirani scenarij i najbolju originalnu glazbu, a Ledger i Gyllenhaal dobili su nominacije za najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.