Marvelova zvijezda uzvratila Tarantinu: "Znate gdje bih bio da se slušalo njega?"

Foto: YouTube

GLUMAC iz Marvelove franšize Shang-Chi, Simu Liu, uzvratio je na kritike redatelja Quentina Tarantina, koji već neko vrijeme koristi svaku priliku kako bi kritizirao filmove o superherojima.

Liu je frustriran zbog komentara Tarantina i Martina Scorsesea, koji već godinama prigovaraju zbog sve veće popularnosti Marvelovih i DC-jevih filmova.

"Kada bi se slušalo jedino Tarantina i Scorsesea, kada bi oni određivali što valja, a što ne, ja nikada u životu ne bih dobio priliku glumiti glavnu ulogu u filmu s budžetom od 400 milijuna dolara", rekao je Liu putem Twittera i onda nastavio.

"Zlatno doba je bilo vraški bijelo"

"Ja se njihovoj filmskoj genijalnosti divim i vrhunski su redatelji, yli ne mogu upirati prstom u mene niti u bilo kog drugog. Niti jedan studio nije savršen, ali ja sam ponosan što radim u ovom studiju, koji je donio toliko raznolikosti na ekrane i stvorio toliko heroja koji su nadahnuli ljude iz svih dijelova svijeta", poručio je Liu i poentirao: "I ja sam volio to njihovo 'zlatno doba' filma, ali ono je bilo vraški bijelo".

Podsjetimo, Tarantino je ranije ovoga mjeseca rekao u podcastu 2 Bears, 1 Cave da glumci koji utjelovljuju superheroje uopće nisu filmske zvijezde. "To je dio marvelizacije Hollywooda. Imate sve te glumce koji su postali slavni zahvaljujući igranju superheroja. No, oni zapravo nisu filmske zvijezde. Je li tako? Ljudi govore da je Thor zvijezda, da je Kapetan Amerika zvijezda, ali to znači da su ti Marvelovi likovi zvijezde, a ne glumci", rekao je Tarantino.

"To nisu pravi filmovi"

Naglasio je i da ti filmovi obilježavaju ovu eru. "Nisam zadovoljan jedino zbog toga što ispada da se danas snimaju jedino filmovi sa superherojima. To jest, čini se da ljude uzbuđuju jedino takvi filmovi u današnje vrijeme. Ispada da filmovi sa superherojima obilježavaju ovu eru i nema mjesta za ostale žanrove. To je moj problem", zaključio je Tarantino.

Ništa blaži nije bio Scorsese koji je 2019. godine rekao da Marvelovi filmovi nisu "pravi filmovi", odnosno da to nije kinematografija.

"Iskreno, nešto najbliže tim filmovima što mi pada napamet, ma koliko dobro bili napravljeni i s glumcima koji daju sve od sebe, su lunaparkovi. To nisu filmovi ljudskih bića koji pokušavaju prenijeti emocionalna i psihološka iskustva drugom ljudskom biću", rekao je tada Scorsese.