Marvel's Spider-Man: Miles Morales ne smijete propustiti (ni na PC-ju)

Foto: Press

SONY polagano gradi katalog svojih ekskluziva na PC-ju, a on je upravo postao bogatiji za još jedan hit. Radi se o Spider-Man: Miles Morales, spin-offu uspješne Marvel's Spider-Man iz 2018., ujedno igri koja je bila jedan od naslova kojim je PlayStation 5 započeo svoju uspješnu utrku prije dvije godine.

Insomniac Games s Miles Moralesom zabilježio je još jedan veliki hit za Sony, a igra je bila šesta najprodavanija u 2021. Stoga nije posebno iznenađenje da su i ovu ekskluzivu odlučili podijeliti s vlasnicima PC-jeva koji su, kako to i inače biva, dobili grafički najbolju verziju ove odlične igre.

Da se previše ne ponavljamo vezano za samu igru, radi se o kvalitetnom spin-offu jedne od ponajboljih igara za PS. I dok se u samoj mehanici igre ne razlikuje previše od Spider-Mana, uspijeva vratiti i poboljšati sve ono što smo voljeli dok u isto vrijeme donosi zanimljivu novu priču koja je zbog kraćeg trajanja (deset sati kraća od Spider-Manovih 18 sati) dinamičnija i više usredotočena na to da što efikasnije predstavi Milesa u najboljem mogućem svjetlu.

Neovisno o tome igrali ga na računalu ili Steam Decku, igra je odlično optimizirana i nećete nailaziti na trzanja i usporavanja. Dovoljno je izabrati najbolje grafičke postavke za platformu i očekuje vas glatko iskustvo od početka do kraja.

Dinamično remek-djelo

Doduše, nije bilo ni sumnje da će Miles Morales ispuniti sva očekivanja jer Marvel's Spider-Man, koji se također pojavio za PC, već je dokazao da svi ovi "prebjezi" s konzola savršeno funkcioniraju na računalima.

No treba spomenuti da Miles Morales izgleda još bolje od onoga što je isporučio Marvel's Spider-Man, a nadodamo li na sve evoluciju borbe koja je dovedena do savršenstva, nećemo pretjerati ako kažemo da je spin-off u mnogočemu bolji od prethodnika.

O borbi bi se još dalo raspravljati, tim više jer nas je nedavno iskustvo s Gotham Knightsom podsjetilo koliko zahvalni moramo biti na igrama čiji tvorci razumiju kako treba osmisliti sustav borbe i pogoditi ravnotežu između toga da koristite osam različitih tipki u isto vrijeme a da pritom ne uđete na omraženi teren bezglavog "button mashinga".

U svakom slučaju, Marvel's Spider-Man: Miles Morales izgleda fenomenalno, dinamičan je, izvanredno optimiziran, a borbe su remek-djelo. Niste ga smjeli propustiti na PlayStationu, a sad je prilično jasno da ga ne smijete propustiti ni na računalima.