Meryl Streep je požalila što je radila na ova dva filma

Foto: EPA

MERYL Streep se danas smatra jednom od najboljih glumica svih vremena, koja iza sebe ima niz ikoničnih filmova, od Sofijinog izbora do Vrag nosi Pradu. No glumica je tijekom godina navela i nekoliko uloga koje je požalila. 

Tijekom intervjua s Grahamom Nortonom Streep je otkrila da joj je uloga u filmu Žena francuskog poručnika, iz 1981. godine, bila jedna od najgorih u životu. 

"Film mi je djelovao umjetno jer sam utjelovila glumicu koja glumi ženu francuskog poručnika. U isto vrijeme sam bila američka glumica koja glumi britansku ženu. Bila sam mlada i nova u svemu tome. Nisam se uživjela u ulogu", rekla je Streep. 

Unatoč lošem iskustvu, Streep je htjela nastaviti s karijerom. "Nakon takvog iskustva želite nešto bolje", izjavila je glumica. 

No postoji jedna uloga zbog koje je Streep skoro odustala od glumačke karijere. 

Glumičin filmski debi je bila kratka sporedna uloga u filmu Julia u kojem se pojavila uz Jane Fondu i nakon kojeg je htjela zauvijek napustiti svjetla reflektora. 

Julia je povijesna drama Freda Zinnemana u kojem su glavne uloge igrale Fonda i Vanessa Redgrave. Streep je snimila više scena za film, ali samo je jedna završila u završnoj verziji filma. 

"Imala sam na sebi lošu periku i uzeli su tekst iz scene koju sam snimala s Jane i ubacili ga u potpuno drugu scenu", prisjetila se Streep. "Mislila sam si, napravila sam ogromnu pogrešku, više nikad ne želim snimati filmove, mrzim ovaj posao."

Unatoč lošem iskustvu, film Julia je osvojio tri Oscara, a Streep je ipak odlučila nastaviti s glumom. Godinu dana kasnije glumica se pojavila u ratnoj drami Lovac na jelene, koja joj je donijela svjetsku slavu.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.