Mike Tyson je bio pijan i drogiran tijekom snimanja ovog filma

Foto: EPA

MIKE Tyson, 56-godišnja boksačka legenda, proslavio se svojim udarcima u ringu, ali iza njegovog holivudskog debija stoji neočekivana priča. Tyson je priznao da je bio pijan i drogiran kada je prvi put upoznao glumačku ekipu filma Mamurluk te da nije imao pojma da bi se trebao pojaviti na snimanju komedije, piše New York Post. 

"Upoznao sam momke u klubu, bili su u VIP dijelu, i rekao sam: Obično sjedim ovdje i tu inače nema nikoga. Pa sam otišao do njih kako bih provjerio što rade u mom odjeljku. Ondje su bili Zach i još jedan tip, a Zach je rekao: 'Glumit ćemo u filmu s tobom.' Ja sam odgovorio: Ma da? Kada? A on je rekao sutra."

Zbog utjecaja opojnih sredstava Tyson nije ni shvatio da će se uskoro pojaviti na velikom ekranu. Ipak, održao je obećanje i sljedećeg se dana pojavio na setu. U filmu je glumio samog sebe, a likovi koje glume Zach Galifianakis, Ed Helms i Bradley Cooper pokušavaju ukrasti jednog od njegovih poznatih tigrova. Film je postao hit i Tysonu je vratio dio popularnosti nakon serije kontroverzi. 

Međutim, Tysonova borba s ovisnošću nastavila se i tijekom snimanja. "Bio sam nestabilan. Bio sam debeo. Bio sam svinja, drogirana kokainom."

Njegova uloga u Mamurluku nije prestala s prvim filmom. Tyson se pojavio i u nastavku Mamurluk 2 i razvio je prijateljstvo s Bradleyjem Cooperom, glavnim glumcem filma Zvijezda je rođena. Tyson je opisao Coopera kao "zaista dobrog momka". "Stvarno je sjajan momak, također je dobar u tome što radi", dodao je.

Tyson je izjavio da je zbog debija u holivudskom filmu ponovo stekao popularnost. Prisjetio se događaja u restoranu gdje su ga djeca prepoznala jer su ga vidjela u najavi filma. Pažnja mladih obožavatelja bila je otkriće za legendarnog boksača.

"Kad sam vani i kad mi priđu djeca stara između 20 i 15 godina, to je zato što su gledali Mamurluk - nemaju pojma da sam prije bio boksač."