Na HBO je stigao film s Denzelom Washingtonom, gledatelji su podijeljeni

Screenshot: YouTube

Mišljenja gledatelja su podijeljena oko novog filma s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi koji je stigao na HBO. Riječ je o filmu Pravednik 3: Konačno poglavlje.

Trilogija je započela još 2014. godine objavljivanjem prvog akcijskog trilera franšize. Washington glumi bivšeg komandosa Roberta McCalla, koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru u Bostonu. Ipak, vraća se kako bi spasio mladu djevojku, a onda se mora suočiti s ruskim mafijašima.

U drugom dijelu McCall se upušta u osvetu ubojstva svoje bivše šefice i jedine prijateljice, dok je radnja trećeg filma smještena u južnu Italiju. Tamo McCall pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti. Ubrzo shvaća da su ljudi s kojima se zbližio žrtve lokalnog mafijaša.

 

Iako su prva dva dijela dobila odlične kritike, čini se da se gledatelji ne mogu složiti oko trećeg.

"Večeras sam pogledao Pravednika 3. Puno je bolji od drugog dijela, otprilike jednako dobar kao prvi dio", smatra jedan gledatelj.

Više je onih koji nisu oduševljeni radnjom.

"Meni je prosječan, dao bih mu ocjenu 6/10", "Ako niste pogledali Pravednika 3, ne morate se ni truditi. Nije dobar", pisali su.

Film je dobio 76 posto ocjena od kritičara na Rotten Tomatoesu, dok je rezultat publike 94 posto. Relativno brzo stigao je na streaming-servise, s obzirom na to da je u rujnu 2023. bio prikazivan u kinima.