Na Netflix stiže uzbudljiva nelinearna serija. Možete je gledati od bilo koje epizode

Foto: Netflix

POČETKOM nove, 2023. godine, na Netflix stiže dosta neobična serija Kaleidoscope, a razlikuje se od ostalih zbog toga što je nelinearna. 

Radnja kao radnja već je viđena, riječ je o pljački, ali fora je u tome što se ova serija može gledati bilo kojim redoslijedom i to će dati potpuno drugačiji pogled na priču. Serija ima osam epizoda nazvanih prema bojama, recimo Pink, Bijela, Žuta, Zelena, a radnja se proteže na čak 25 godina i prati skupinu vještih pljačkaša koji planiraju upasti u trezor u koji je, dakako, nemoguće provaliti, kako bi iz njega ukrali najveći plijen u povijesti. 

Da bi došli do trezora, pljačkaši moraju prvo proći moćno korporativno osiguranje i cijelo vrijeme ih pritišće FBI.

"Jedinstveno iskustvo"

Zanimljivo, tvorac serije Eric Garcia kaže da se radnja serije donekle temelji na istinitoj priči. “Nakon uragana Sandy, obveznice u vrijednosti od 70 milijardi dolara potopljene su u podrumu DTCC-a. Pomislio sam: ‘Pa to je savršena maska ​​za pljačku'", rekao je Garcia.

Za razliku od uobičajenih kriminalističkih serija, gdje se događaji odvijaju na već uglavnom viđen način, Kaleidoscope gledateljima nudi "jedinstveno prožimajuće iskustvo", odnosno možete odlučiti započeti s epizodom pod nazivom Žuta, dok drugi mogu odlučiti započeti s epizodom Zelena i bez obzira na to što odabrali, ipak će pričati imati smisla.

"Kada gledate Kaleidoscope, sve informacije su tu da biste mogli povezati točke i znati priču", napomenuo je izvršni producent Russell Fine. Osam epizoda proteže se od 24 godine prije pljačke do šest mjeseci nakon pljačke, tako da ovisno o tome koju epizodu gledate, uskočit ćete u priču o pljački u drugom trenutku.

Jaka glumačka postava

Garcia je naglasio: “Mogućnost nelinearnog gledanja serije daje vam drugačiji pogled na likove. Postoje pitanja koja će biti postavljena u jednoj epizodi, na koja će se odgovoriti u drugoj epizodi. Recimo, u epizodi koju gledate bit će odgovora za koje čak i ne znate da su odgovori na nešto sve dok ne vidite pitanje kada budete gledali drugu epizodu".

U seriji glume Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son i Hemky Madera.

Kaleidoscope stiže na Netflix 1. siječnja.