Na Prime stiže dokumentarac o Rogeru Federeru. Prikazuje zadnje dane njegove karijere

Foto: EPA

Na Prime Video uskoro dolazi dokumentarni film o jednom od najboljih tenisača svih vremena - Rogeru Federeru. Dokumentarni film pod nazivom Federer: Twelve Final Days nastao je u režiji Asifa Kapadija te prikazuje posljednjih dvanaest dana u Federerovoj karijeri.

Službeni sinopsis dokumentarnog filma glasi: "Federer: Twelve Final Days je dugometražni dokumentarac koji prikazuje posljednjih dvanaest dana profesionalne teniske karijere Rogera Federera. Izvorno kućni video koji nije bio namijenjen javnom prikazivanju, film prikazuje Federera u njegovom najranjivijem i najiskrenijem stanju, dok se oprašta od igre i navijača koji su oblikovali njegov život u posljednja dva desetljeća. Film će sadržavati intervjue legendarnih rivala i prijatelja Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Andyja Murraya."

 

Redatelj dokumentarca Asif Kapadia najpoznatiji je po dokumentarcima o pokojnoj pjevačici Amy Winehouse iz 2015. godine, dokumentarnom filmu Senna iz 2010. godine, koji govori o legendi vožnje trkaćih automobila Formule 1 Ayrtonu Senni, kao i filmu Diego Maradona, koji donosi priču o argentinskoj nogometnoj legendi.

U ovom dokumentarcu, koji na Prime Video stiže 20. lipnja, osim posljednjih dana u karijeri ovog velikog sportaša, bit će prikazani i isječci iz Federerovog djetinjstva i ranih dana igranja tenisa. Federer je već kao tata svima govorio da će postati profesionalac, prenosi The Hollywood Reporter. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.