"Najstrašniji film ikad snimljen": Novi eksperimentalni horor prestravio gledatelje

Screenshot: YouTube

NOVI eksperimentalni horor film Skinamarink kanadskog redatelja Kylea Edwarda Balla mnogi su gledatelji opisali kao "najstrašniji film ikad snimljen", a neki su priznali da su nakon gledanja "danima bili prestravljeni" i da su se počeli "ponovno bojati mraka kao dok su bili djeca".

Oprez! Tekst sadrži spojlere

 

Svjetski mediji: "Najstrašniji film svih vremena"

U Skinamarinku, koji je već zaradio nevjerojatnih 1.5 milijuna dolara na blagajnama, glume Lucas Paul i Dali Rose Tetreault kao brat i sestra Kevin i Kaylee. Horor je premijerno prikazan 13. siječnja 2023. i trenutno se još uvijek prikazuje u kinima, ali se također može streamati na web stranici Shudder.

Brojni svjetski mediji objavili su svoje recenzije o Skinamarinku. Independent je film opisao kao "noćnu moru", objašnjavajući da stvara "atmosferu užasa", dok ga je Inverse nazvao "najstrašnijim filmom svih vremena", opisujući ga kao "zlokobnu priču koja će se dugo gledati".

Prema Varietyju, film se "ne može usporediti ni s jednim drugim hororom koji je ikada snimljen". Vulture je napisao da "umjesto standardnog pripovijedanja Skinamarink pokušava stvoriti osjećaj straha". New York Times je naveo da "eksperimentalni i agresivno nedokučivi horor film očarava svojim nedostatkom akcije".

O čemu se u filmu radi?

Film prati dvoje djece, četverogodišnjeg Kevina i šestogodišnju Kaylee, koji se bude usred noći i otkrivaju da su njihovi roditelji otišli te da su prozori i vrata u njihovom domu nestali. Kako bi se nosili s čudnom situacijom, njih dvoje donose jastuke i deke u dnevnu sobu i tu se smjeste.

Zatim gledaju crtiće kako bi se zabavili i odvratili pozornost od zastrašujuće i neobjašnjive situacije. "Cijelo vrijeme se nadaju da će ih na kraju netko od odraslih doći spasiti. Međutim, nakon nekog vremena postaje jasno da nešto bdije nad njima", stoji u opisu filma.

Tijekom horora koji traje sat i 40 minuta u kući se počnu događati čudne i zastrašujuće stvari - namještaj nestaje i ponovno se pojavljuje, igračke se pomiču same od sebe, a djeca počinju čuti glasove. Jezivi glas im se uskoro počinje obraćati naređujući Kevinu da sam sebi izreže oko nožem i govori mu da je Kaylee oduzeo usta jer nije učinila što joj je rečeno.

Redatelj snimio film za sedam dana na temelju svoje noćne more

Prije snimanja Skinamarinka redatelj Ball bio je popularan kreator na YouTubeu koji je snimao kratke filmove temeljene na noćnim morama koje su njegovi sljedbenici opisivali u odjeljku komentara njegovih videa.

Na temelju stalnog sna koji je sanjao snimio je film u svojoj kući iz djetinjstva u Edmontonu, u Kanadi, koristeći stare kamere posuđene od lokalne filmske organizacije, a cijeli proces koštao je samo oko 15.000 dolara i trajao je samo sedam dana.