Nicolas Cage snimio je 120 filmova. Želi da svi pogledaju samo jedan

Foto: EPA

AKO se pitate koji biste film Nicolasa Cagea trebali pogledati, sam glumac ima prijedlog. Tijekom intervjua za The New Yorker postavljeno mu je pitanje koji bi njegov film svi trebali pogledati. S obzirom na to da ih je od 1983. snimio čak 120, izbor možda nije jednostavan.

Cage se probio ulogom u filmu Valley Girl iz 1983., osvojio je Oscara za Leaving Las Vegas, a ostale njegove značajne uloge bile su u filmovima kao što su Opčinjena mjesecom iz 1987., Poljubac vampira iz 1988., Čovjek bez lica iz 1995. i Adaptacija iz 2002.

Međutim, Cage nije spomenuo nijedan od tih filmova. Odabrao je dramu Svinja Michaela Sarnoskog iz 2021., u kojoj glumi tartufara koji odlazi u potragu za ukradenom svinjom.

"Svinja je film za sve jer će svakoga u nekom trenutku života zadesiti neka tragedija. Samo je pitanje kada. To je tih, nježan film, potpuna suprotnost onima u kojima sam glumio energične i ekstravagantne likove", pojasnio je.

 

Film je Cageu donio neke od najboljih kritika u njegovoj karijeri, a na Rotten Tomatoesu ima 97 posto pozitivnih ocjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.