Nižu se reakcije na prvu epizodu Metropolitanaca, gledatelji se žale na jednu stvar

Screenshot: HRT

VEČERAS je na Prvom programu HRT-a emitirana prva epizoda hrvatske serije Metropolitanci.

Gledateljima su prikazane scene u kojima se lokalni zubar Petar Galić trudi rješavati razmirice između starosjedilaca i pridošlih stanovnika novog bloka zgrada socijalno poticane stanogradnje.

Kalkulirajući između Petra i najbogatijeg Vrtovčana, Josipa Pavića koji, osim restorana Čardak, na crno posjeduje i iznajmljuje niz POS-ovih stanova, predsjednik četvrti donosi povjerljivu vijest - politika je odlučila u posljednju neuseljenu zgradu doseliti stanovnike iz starog centra grada čiji su stanovi nakon potresa postali neupotrebljivi za život. Selidba kreće kroz nekoliko dana...

Prva epizoda izazvala reakcije gledatelja

Ako je suditi prema komentarima na forumu i društvenim mrežama, mnogi gledatelji nisu oduševljeni prvom epizodom Metropolitanaca. 

"Što je ovo po žanru? Komedija? Drama? Dosada?", "Dosadno. Bitorajac mi nikako ne sjeda u ovoj ulozi. Nataša Janjić je tako loša", "Gdje je tu humor", "Čini mi se kao da su htjeli dati što više kritika društvu i policiji pa nabrajaju kockara, lopova, nasilnika... Previše je svega u kratko vrijeme", "Bitorajac je u svakoj drugoj sceni. Na grobu, u ordinaciji, u birtiji, u kući u trgovini, na cesti, kod nekog retarda u dvorištu... U tri i pol minute izmijenio je sto lokacija te u sat i pol se vidio s 50 ljudi", pišu gledatelji.

Neki se žale da serija ima previše likova, dok će treći ipak dati šansu i pogledati sljedeću epizodu.

"Ovakav broj likova bio bi previše i za telenovelu od 150 epizoda", "Previše je likova. Ni jedan nije dovoljno objašnjen ni realiziran", "Mrvicu dosadno, ali ipak je prva epizoda. Zasad mi je najbolji onaj iz dućana i bakice koje tračaju. Nataša Janjić i Janko Popović su top u ovoj ulozi", "Ja sam se čak nasmijao", "Meni je čak zanimljiva Nataša Janjić", "Ne djeluje kao neki hit, ali za sada je gledljivo", neki su od komentara gledatelja.

Prva sezona ima 14 epizoda

Podsjećamo, Metropolitanci su dramska obiteljska serija, na široj društvenoj pozadini obnove nakon potresa i pandemije. Novozagrebačko naselje Podbrežje za potrebe serije glumi (polu)fiktivno zagrebačko naselje Vrtovec. Sve se intenzivira kada glavni grad usred pandemije pogodi razoran potres, pa politika u naselje doseli stanovnike starog centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu.

U tako novostvorenoj metropolitanskoj zajednici vriju različitosti, kuhaju se sukobi, a ponajviše onaj između zubara Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu i vlasnika lokalnog restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u novoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Prva sezona serije ima 14 epizoda, a novost za gledatelje jest da će se svaki tjedan prikazivati dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom.

>>Serija koju HRT najavljuje kao hit dokaz je da Hrvati snimaju osrednje serije

>>Bitke prije bitke: HRT, RTL i Nova večeras pripremaju prvi TV okršaj