Nova serija o Anne Frank ima 100% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: YouTube

OBJAVLJENA je nova serija koja se temelji na priči o paru koji je odigrao ključnu ulogu u pomaganju Anne Frank. 

Dnevnik Anne Frank mnogima je dobro poznat jer je dokumentirao užase života Židova u Drugom svjetskom ratu i odrastanje žene koja živi skrivena na tavanu. Obitelj Frank, tata Otto, mama Edith i sestre Anna i Margot, živjela je dvije godine skrivena u potkrovlju Ottove poslovne zgrade, a štitio ih je nizozemski par Miep i Jan Gies.

Miniserija od 10 epizoda, pod nazivom A Small Light, priča priču Anne Frank iz drugog kuta, kroz priču Giesa.

 

U opisu koji je objavio Disney+ stoji: "Temeljena na istinitoj priči, A Small Light prati Miep Gies, mladu, bezbrižnu tajnicu koja je sakrila Otta Franka i njegovu obitelj od nacista u Drugom svjetskom ratu."

"Gotovo dvije godine Miep i njezin suprug Jan štitili su Frankove i druge dok je ona radila, održavala svoj brak netaknutim i preuzimala više odgovornosti nego što je itko mogao zamisliti. Iako su milijuni upoznati s Dnevnikom Anne Frank i životom njezine obitelji u tajnom potkrovlju, A Small Light je manje poznata priča o tome kako je obična tajnica pokazala nevjerojatnu hrabrost tijekom jednog od najmračnijih trenutaka u povijesti."

Serija koju su kreirali Joan Rater i Tony Phelan već je postigla savršen skor od 100% na Rotten Tomatoesu unatoč tome što je prva epizoda objavljena tek 1. svibnja. Također je dobila impresivnih 89% prosječne ocjene publike.

Serija je dostupna za gledanje na platformama Disney+, National Geographic, Hulu i ESPN+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.