Nova serija s Benedictom Cumberbatchom je hit, gledatelji pišu: "Fantastična je"

Screenshot: YouTube/Netflix

PSIHOLOŠKA triler miniserija Eric, koja je na Netflix stigla 30. svibnja, oduševila je i kritičare i prosječne gledatelje. Serija ima 71% na Rotten Tomatoesu, a na Netflixovoj globalnoj ljestvici najgledanijih serija zauzela je drugo mjesto, odmah iza Bridgertona. U Hrvatskoj je trenutno treća najgledanija serija na streaming platformi.

Miniseriju, koja ima samo šest epizoda, kreirala je Aby Morgan, scenaristica filmova Brick Lane, The Iron Lady i Suffragette. Glavnu ulogu igra dobitnik Emmyja Benedict Cumberbatch, koji se proslavio ulogom Sherlocka Holmesa u BBC-jevoj seriji Sherlock.

 

O čemu se radi u seriji Eric?

Serija je smještena u New Yorku 80-ih i prati Vincenta Andersona (Cumberbatch), poznatog lutkara koji radi u dječjoj seriji Good Day Sunshine. Iako ispred kamera djeluje kao vedra i optimistična osoba, Vincent je frustriran svojom karijerom nakon što mu počne padati gledanost. Frustracije s posla ne može ostaviti iza sebe, zbog čega pate njegov sin Edgar (Ivan Morris Howe) i žena Cassie (Gaby Hoffmann).

Nakon što mu sin nestane na putu do škole, Vincent je uvjeren da će se Edgar vratiti ako oživi lutku Erica, koja je inspirirana crtežima njegovog sina

Sporedne uloge u seriji igraju McKinley Belcher III, Roberta Colindrez, Jeff Hephner, Dan Fogler i brojni drugi.

Reakcije gledatelja većinom su pozitivne

Gledatelji su putem društvenih mreža podijelili svoje reakcije na miniseriju.

"Mislim da je serija fantastična i prikazani su događaji koji su povezani s kriminalom, beskućnicima, drogama i trgovinom ljudi koji su vladali u New Yorku u 80-ima. Isto tako, prikazuje ključne događaje kao što je epidemija AIDS-a, koja je dovela do osuđivanja i predrasuda prema homoseksualnoj zajednici", napisala je jedna korisnica Reddita.

"Mene je jako pogodila ova serija. Još uvijek brišem suze nakon što sam je pogledao", dodao je drugi korisnik.

"Jako mi se svidjela. Postoji jedan citat koji glasi: 'Svi žele promijeniti svijet, ali nitko ne želi promijeniti sebe', i to dobro opisuje različite točke zapleta. Mnogi likovi su toliko ambiciozni da najviše nastradaju oni koji su im bliski", napisao je treći korisnik.

"Svidjelo mi se sve do zadnje epizode. Lik oca je potpuno nepotreban. Završetak je užasan i ne mogu vjerovati da su ti odlični glumci trebali odglumiti tako nešto. Izuzmemo li taj dio, ostatak radnje je zanimljiv i gluma je dobra", dodao je četvrti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.