Novi film studija A24 već nazivaju remek-djelom, pogledajte prvi trailer

Screenshot: YouTube/A24

FILMSKI studio A24 objavio je prvi trailer za horor I Saw the TV Glow, koji je prošli mjesec oduševio kritičare na Filmskom festivalu Sundance. Film je napisala i režirala Jane Schoenbrun, najpoznatija po indie hororu We’re All Going to the World’s Fair.

Glavne uloge u I Saw the TV Glow igraju Justice Smith, kojeg smo prošle godine mogli gledati u filmu Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, i Brigitte Lundy-Paine, koja je uz Keanua Reevesa glumila u Bill & Ted Face the Music.

I Saw the TV Glow prati dvoje tinejdžera, Owena (Smith) i Maddy (Lundy-Paine), koji se zbliže oko misteriozne nadnaravne serije The Pink Opaque, koja se prikazuje kasno navečer. No, nakon što se serija ukine, počnu se događati čudne stvari.

Sporedne uloge u filmu igraju Ian Foreman, Helena Howard, Fred Durst, Danielle Deadwyler, Lindsey Jordan i Amber Benson.

Film je bio hit na Sundanceu

I Saw the Glow prvi je put prikazan na Filmskom festivalu Sundance, 18. siječnja ove godine. Tamo je oduševio mnoge kritičare, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima 91%. Kritičari Inversea i Mashablea čak su ga nazvali remek-djelom.

"I Saw the TV Glow je film o mjestima na koja bježimo kada se ne osjećamo sigurno u stvarnom svijetu te o surovoj istini da čak i fantazija ima svoje granice", napisala je Jourdain Searles iz Hollywood Reportera.

"U kombinaciji s impresivnim zvučnim dizajnom, film, koji je i dalje u nekim dijelovima utemeljen na stvarnosti, daje fantastičan pogled na fluidni tinejdžerski mozak, a to je, ponekad, zastrašujuće", napisao je Steven Prokopy s portala Third Coast Review.

Korisnici YouTubea koji su pogledali trailer u komentarima su pisali da film ima zanimljiv koncept i da jedva čekaju da dođe u kina. Neki su rekli da ih film podsjeća na popularnu creepypastu (horor priču koja kruži internetom) nazvanu Candle Cove, koja također prikazuje ukinutu televizijsku seriju.

I Saw the TV Glow producirali su Emma Stone, Dave McCary, Ali Herting, Sam Intili i Sarah Winshall. Film će imati premijeru u kinima 3. ožujka 2024. godine.