Ovaj je film u prvom vikendu prikazivanja u kinima zaradio čak 137.5 milijuna dolara

Foto: IMDb

John Wick: Chapter 4 u prvom je vikendu prikazivanja u kinima zaradio na blagajnama u SAD-u čak 73.5 milijuna dolara, dok je na međunarodnim kinoblagajnama debitirao na prvom mjestu na svakom od 71 tržišta na kojima je film prikazan te je zaradio nevjerojatnih 137.5 milijuna dolara diljem svijeta, piše Variety.

Domaće otvaranje nadmašilo je zaradu prvog dijela filma John Wick iz 2014. (14 milijuna dolara), a također i John Wick 2 iz 2017. (30 milijuna dolara) te John Wick: Poglavlje 3 - Parabellum iz 2019. (56 milijuna dolara). Prema The Hollywood Reporteru, četvrti dio također označava Lionsgateovo najveće domaće otvaranje u eri pandemije, kao i jedno od najboljih do sada u 2023. Dodaju da je samo devet franšiza u proteklih 40 godina uspjelo postaviti rekorde otvaranja vikenda svojim četvrtim nastavkom filma.

 

U režiji Chada Stahelskog, film od 2 sata i 49 minuta prepun je uobičajenog kaosa, nasilja i morbidnog humora koji definiraju ovu akcijsku franšizu. Glumačku ekipu uz Keanua Reevesa čine Donnie Yen, Bill Skarsgard, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Rina Sawayama, Ian McShane i Lance Reddick, koji je preminuo ranije ovog mjeseca.

Što se drugih filmova tiče, Shazam! Fury of the Gods zaradio je 9.7 milijuna dolara u drugom vikendu, odnosno 122.4 milijuna dolara u inozemstvu.

Vrisak VI Paramounta i Spyglassa smjestio se na 3. mjesto sa zarađenih 139.3 milijuna dolara širom svijeta. Slijedi MGM-ov Creed III na 4. mjestu s ukupno 140.9 milijuna dolara na domaćem tržištu do nedjelje, odnosno 100 milijuna dolara u inozemstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.