Objavljen je trailer za šestu sezonu Black Mirrora

Screenshot: YouTube/Netflix

NETFLIX je potvrdio izlazak šeste sezone popularne serije Black Mirror. Autor serije Charlie Brooker tvrdi da je u najnovijoj sezoni "proširio parametre onoga što čini seriju Black Mirror", piše Deadline.

Platforma je prvi popis glumačke postave za šestu sezonu Black Mirrora objavila nakon mjeseci nagađanja i curenja informacija. U postavi se nalaze i Aaron Paul, Kate Mara, Michael Cera i Salma Hayek Pinault. Također je otkriveno da će serija izaći u lipnju, četiri godine nakon prethodne sezone.

Ostali potvrđeni članovi glumačke ekipe uključuju Anjanu Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Bena Barnesa, Claru Rugaard, Daniela Portmana, Dannyja Ramireza, Himesha Patela, Johna Hannu, Josha Hartnetta, Monicu Dolan, Myha'la Herrolda, Paapu Essiedua, Roba Delaneyja, Roryja Culkina, Samuela Blenkina i Zazie Beetz. Glavna scenaristica serije Ms. Marvel Bisha K. Ali također se pridružila ekipi kao izvršna producentica uz Jessicu Rhoades.

 

Najnepredvidljivija sezona do sad

Brooker je izjavio da je uz dosad poznate motive Black Mirrora u novu sezonu ubacio neke nove elemente, za koje je tvrdio da ih nikada neće koristiti. Serija je i dalje u tonu Black Mirrora, ali s puno više preokreta i raznolikosti nego prije. Netflix je šestu sezonu opisao kao najnepredvidljiviju do sada.

Ova mračna satirična serija s antologijskom strukturom, uglavnom smještena u blisku budućnost s distopijskim elementima, doživjela je mnoge transformacije otkad je prvi put prikazana na Channelu 4 2011. godine, a njezin proračun je povećan otkako ju je Netflix preuzeo 2016. godine.

Serija će biti dostupna na Netflixu u lipnju, a fanovi su nestrpljivi jer novu sezonu čekaju već četiri godine. 

"Nakon 48 godina napokon dobivamo novu sezonu", našalio se jedan od fanova na YouTubeu.