Tijekom Super Bowla objavljen trailer za najskuplju seriju svih vremena

Screenshot: Youtube

TIJEKOM nedjeljnog Super Bowla Amazon je prikazao trailer za svoju novu seriju Gospodar prstenova: Prstenovi moći, koja se počinje prikazivati 2. rujna.

Radnja serije odvija se u Drugom dobu Međuzemlja, koje se proteže kroz dugo razdoblje između izvornog mračnog lorda Morgotha ​​i prvog poraza njegovog sluge Saurona. 

 

"Predstojeća serija prvi put na ekrane donosi herojske legende legendarnog Drugog doba povijesti Međuzemlja. Ova epska drama smještena je tisućama godina prije događaja iz Hobita i Gospodara Prstenova J.R.R. Tolkiena i vratit će gledatelje u doba u kojem su kovane velike sile, kraljevstva su se uzdizala i padala u propast, nevjerojatni junaci bili su testirani, nada obješena na najtanjim nitima, a najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkienova pera prijetio je prekriti sav svijet u tamu", stoji u sadržaju serije.

Gospodar prstenova: Prstenovi moći prati niz likova, od kojih su neki, poput Elronda, Galadriel i ljudskog ratnika Isildura, poznati od ranije, a proteže se tisućama godina i dokumentira ključne događaje u povijesti Međuzemlja, poput pada Númenora, uspona Saurona i kovanja legendarnih prstenova moći.

Prema procjenama, radi se o najskupljoj televizijskoj seriji svih vremena. Amazon je potrošio 250 milijuna dolara samo na prava za adaptaciju te još 465 milijuna dolara za snimanje prve sezone. Kako se dosad doznalo, emitirat će se pet sezona, prikazivanje počinje 2. rujna, a nove epizode izlazit će svakog petka.