Oglasio se tvorac Igre prijestolja: Zimski vjetrovi bit će najveća knjiga dosad

Screenshot: YouTube

GEORGE R. R. MARTIN javio se obožavateljima Igre prijestolja na svom blogu i obavijestio ih o tome kako napreduje pisanje Zimskih vjetrova, šeste knjige iz popularnog serijala Pjesma leda i vatre. "Zimski vjetrovi će biti velika knjiga. Kako sad stoje stvari, bit će veća i od Oluje mačeva i od Plesa zmajeva, što su zasad najdulje knjige", rekao je Martin.

Nakon što knjige završi, dodao je, obično ih uređuje i krati, ali ih za to, kako je napisao, prvo treba dovršiti. Zimske vjetrove je počeo pisati 2020. "Opet sam u svojoj utvrdi samoće, u svojoj izoliranoj kolibi u planini", napisao je tim povodom na svom blogu napomenuvši kako se "vratio u Westeros".

Osim toga, otkrio je i da je pogledao nekoliko epizoda Zmajeve kuće, prequela u kojem se radnja odvija 200 godina prije događaja u Igri prijestolja koji će se dobrim dijelom baviti građanskim ratom u kući Targaryen.

"Onima među vama koji vole kompleksne i sive likove (kao što ih ja volim) knjiga će se, vjerujem, svidjeti. Bit će puno zmajeva i bitki, ali okosnica priče je sukob među ljudima, ljubav i mržnja, drama među likovima više nego akcija i avantura", napisao je Martin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.