Oppenheimer je dosad najeksplicitniji film Christophera Nolana

Screenshot: Youtube/Universal Pictures

NAJNOVIJI film Christophera Nolana Oppenheimer predstavlja velik odmak od tradicije u redateljevoj 25-godišnjoj karijeri. Nolan je poznat po velikim blockbusterima koji uvijek imaju kompleksne priče i često pomiču granice znanosti, ali Oppenheimer je redateljev prvi biografski film, zbog čega je morao izaći iz zone komfora kako bi prikazao autentičnu priču o ocu atomske bombe.

Screenshot: Youtube/Universal Pictures

Nolan većinu vremena izbjegava romantiku i intimne scene u svojim filmovima, ali u Oppenheimeru je odlučio prvi put prikazati eksplicitne scene seksa i golotinje, u kojima se pojavljuju Cillian Murphy, koji glumi J. Roberta Oppenheimera, i Florence Pugh, koja glumi Jean Tatlock, mladu psihijatricu s kojom je fizičar imao aferu. Film će također prikazati emotivan trenutak s Oppenheimerovom ženom Katherine Puening, koju glumi Emily Blunt, donosi ScreenRant. 

Osim romantičnih scena, s kojima se rijetko susretao u prošlosti, Nolan se za pisanje scenarija morao okrenuti novim tehnikama. Kako bi prikazao Oppenheimerov dubok unutrašnji svijet, scenarij je napisao u perspektivi prvog lica. Čak su i ostali članovi glumačke postave morali gledati na priču kroz Oppenheimerove oči.

Film također izmjenjuje crno-bijele scene sa scenama u boji. Sve što je objektivna, povijesna stvarnost prikazano je crno-bijelo, dok su Oppenheimerovi subjektivni doživljaji prikazani u boji.    

Svi izazovi na koje je Nolan naišao tijekom snimanja filma pokazuju da je Oppenheimer bio veliki test za redatelja i njegove sposobnosti, no ovaj ambiciozni projekt otkriva i zašto Nolana mnogi smatraju jednim od najboljih redatelja 21. stoljeća. Nolan već 25 godina pomiče granice filmske industrije, a preostaje vidjeti hoće li Oppenheimer postati remek-djelo njegove karijere. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.