Ovaj film s Michaelom Keatonom razočarao je u kinima, a sada je hit

Screenshot: Youtube

Kada je 2017. stigao u kina, Američki plaćenik (American Assassin) zaradio je svega 67.2 milijuna dolara diljem svijeta. Ali, kako se više puta pokazalo, Netflix može promijeniti sve. Ubrzo nakon što je stigao na streaming platformu, ovaj akcijski triler u nekim je zemljama bio u vrhu ljestvice deset najgledanijih filmova.

O čemu se radi u filmu?

Radnja filma temelji se na bestseleru New York Timesa autora Vincea Flynna, prodanom u više od 25 milijuna primjeraka. Glavne uloge imaju Dylan O'Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch, Scott Adkins i Sanaa Lathan.

Dva desetljeća nakon Hladnog rata, islamistički terorizam je u usponu. Zamjenik upravitelja za operacije Thomas Stansfield okuplja novi tim tajnih agenata koji će se suočiti s tom rastućom prijetnjom u inozemstvu prije nego što ona dođe na američko tlo.

Nedugo nakon terorističkog napada na Pan Am Lockerbie, Stansfieldova štićenica Irene Kennedy pronalazi savršenog kandidata. Među tisućama onih koji oplakuju žrtve napada nalazi se Mitch Rapp, student i daroviti sportaš koji želi odmazdu.

Nakon šest mjeseci intenzivne obuke Mitch će neprijatelju nanijeti zastrašujuću štetu, ostavljajući za sobom mrtva tijela od Istanbula do Bejruta. Ondje će američkom plaćeniku biti potrebna sva njegova vještina i snalažljivost kako bi preživio taj ratom razoreni grad i njegove smrtonosne terorističke frakcije.

Dylan O'Brien pokazuje svoj potencijal akcijskog heroja

O'Brien nije postao popularan zahvaljujući ulogama akcijskog heroja, ali u Američkom plaćeniku možemo vidjeti da se i u njima odlično snalazi te da ima za ponuditi više od uobičajenih tinejdžerskih idola. Iako nije riječ o njegovoj najuspješnijoj ulozi, definitivno je jedna od onih koje bi ga mogle odvesti do značajnih ponuda u budućnosti.

Michael Keaton dobio je nezahvalnu ulogu Rappova mentora, ali i u njoj uspijeva svoj lik učiniti uvjerljivim.

Taylor Kitsch je zastrašujući negativac

Taylor Kitsch još je jedan idol tinejdžera, zahvaljujući svom angažmanu u seriji Friday Night Lights. Međutim, imao je neko akcijsko iskustvo jer se pojavio u znanstveno-fantastičnom filmu John Carter.

U američkom plaćeniku prvi put je utjelovio pravog negativca koji se osvećuje CIA-i i spreman je žrtvovati vlastiti život zbog krajnjeg cilja. Nakon Američkog plaćenika sigurno je da ima sjajnu budućnost kao filmski negativac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.