Ove serije stižu u 2023.

Foto: Press

KRAJ godine uvijek je idealno vrijeme za rekapitulaciju rezultata, ali i za obećanja, rezolucije i postavljanje letvice naših očekivanja. Svi oni koji značajan dio godine provode uz kvalitetnu televiziju, od streaminga očekuju da im ispuni slobodno vrijeme na najbolji način. Evo liste serijskih naslova koje gledamo iduće godine. 

The Last of Us

 

Od kreatora Chernobyla stiže ekranizacija jedne od najhvaljenijih videoigara, čija će se premijera na platformama HBO-a dogoditi vrlo brzo, već 15. siječnja. Svaki teaser/trailer uglavnom je dočekivan s oduševljenjem, a priča nas vodi u apokaliptični svijet 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije. Glavna zvijezda serije je Pedro Pascal, koji igra Joela, jednog od preživjelih.

On je unajmljen da prokrijumčari 14-godišnju djevojčicu Ellie. Službeni sinopsis najavljuje da će njihovo putovanje SAD-om postati brutalna avantura te da će morati surađivati kako bi preživjeli. Jednu od 9 epizoda režirala je bosanska redateljica Jasmila Žbanić.

The Idol

Tvorac Euphorije Sam Levinson kreirao je još jednu ekstravagantnu seriju koja je potencijalni televizijski hit, a to je triler u kojem glume Lilly Rose Depp (kći Johnnyja Deppa) i velika muzička zvijezda The Weeknd.

Oni su udružili snage u HBO-ovoj priči The Idol, koja prati pop zvijezdu u usponu i njenu vezu s vlasnikom tajnog kluba. U ovoj, kako su je nazvali, najljigavijoj ljubavnoj priči u Hollywoodu sve pršti od ambicija, kokaina i spuštenih gaćica, ali iza privida glamura zapravo se krije mračna strana svijeta koji proizvodi naše idole. Njega nastanjuju bolesni i izopačeni umovi. 

Copenhagen Cowboy

 

Glas Zlatka Burića, najboljeg europskog glumca za 2022. godinu prema Europskoj filmskoj akademiji, vodi nas kroz trailer danske serije Copenhagen Cowboy. Radi se o jednom od najiščekivanijih Netflixovih projekata realiziranih u Europi, a svoju premijeru na streaming servisu doživjet će 5. siječnja.

Osmislio ju je tvorac filmskog serijala Pusher - Nicolas Winding Refn. Priča nas vodi kroz zlokobno kriminalno podzemlje Kopenhagena, gdje pratimo mladu otpadnicu po imenu Miu, koja traži svoju neprijateljicu Rakel nakon što je godinama posvećeno radila u tajnoj organizaciji.

Squid Game, 2. sezona

Netflixova najgledanija i najkontroverznija serija Squid Game završila je tako da nam je ostala dužna objašnjenje što se dogodilo nakon što je glavni junak brutalne dječje igre sjeo u avion i tko stoji iza svega što mu je donijelo novac i pretvorilo život u pakao.

Tvorac korejske senzacije je Dong-Hyuk, a glumce iz 1. sezone opet ćemo gledati u istim ulogama. Među detaljima koji su otkriveni je i to da strašna divovska lutka koja ubija ima "dečka" koji se zove Cheol-su, kao i da možemo očekivati velik broj smrti. Netflix nije objavio točan datum izlaska 2. sezone, ali se zna da će se njena premijera dogoditi negdje u jesen 2023. 

Shrinking 

 

Najveći adut streaming servisa Apple TV+ je nesvakidašnja serija Shrinking, koja obrađuje uvijek zanimljivu temu psihoanalize. Komedija se sastoji od 10 epizoda, u glavnoj ulozi je Jason Segel, a veliko iznenađenje bit će pojava Harrisona Forda u televizijskoj produkciji.

Radi se o ožalošćenom terapeutu koji svojim pacijentima počinje govoriti sve ono što zaista misli. Ignorirajući poslovnu etiku, on zapravo dolazi do otkrića da uzrokuje velike promjene u životima ljudi – uključujući i vlastiti život. Sasvim je sigurno da će Apple TV+ ponovno ponuditi kvalitetnu seriju, na kakve nas je već naviknuo svojim uspješnim naslovima, među kojima su The Severance i Ted Lasso. 

Succession, 4. sezona

Priča o bezobrazno bogatoj obitelji medijskog tajkuna Logana Raya prvi put se na malim ekranima pojavila 2019. godine, a od tada je dva puta nagrađena Emmyjem kao najbolja dramska serija. Serija Jesseja Armstronga prije ovogodišnjih Emmyja u svoje je naslijeđe upisala 48 nominacija i 10 prestižnih televizijskih nagrada pa je logično da nam stiže i 4. sezona.

U njoj ćemo doznati što se dogodilo nakon što je Logan Roy (Brian Cox) odlučio prodati Waystar RoyCo. Njegova razmažena djeca (nasljednici) pokušat će ga zaustaviti, ali što će se zapravo dogoditi s medijskim carstvom - doznat ćemo na proljeće iduće godine. Ono što je sigurno na neviđeno jest da su još uvijek disfunkcionalni i da puno psuju.

Secret Invasion

 

Jedan od najzvučnijih naslova planiranih za 2023. godinu je onaj koji najavljuje Disney+, a to je Secret Invasion, nastao kao adaptacija Marvelovog stripa. Seriju predvodi Samuel L. Jackson, koji će svoju ulogu Nicka Furyja dvanaesti put reprizirati u igranom projektu, otkako je prvi put tumačio lik u Iron Manu iz 2008. godine.

Partneri su mu Emilia Clarke i australski glumac Ben Mendelsohn, s kojim prati opasnu infiltraciju nasilne frakcije Skrullova na zemlji. Trailer izgleda obećavajuće, a kad cijeloj ekipi dodamo i nagrađivanu glumicu Oliviju Colman, serija Secret Invasion mora biti upisana u televizijski kalendar svakog iole ozbiljnog gledatelja. 

You, 4. sezona

Iz nekog razloga Netflixova serija You zaplijenila je pažnju globalne publike, a nitko ne zna što je bilo toliko privlačno u prodavaču knjiga koji uhodi žene i uzima pravdu u svoje ruke. U posljednjoj sezoni fiktivni serijski ubojica Joe Goldberg sa svojom se suprugom Love i djetetom preselio u naizgled mirnu četvrt Madre Linda.

U novoj sezoni glumac Penn Badgley vraća se u ulozi Joea, a radnja se seli u London, gdje on sada preuzima lažni identitet profesora Jonathana Moorea. Profesor svoje predavanje započinje 10. veljače uz veliku pretpostavku da će i ova lekcija iz života biti iznimno krvava. 

The Mandalorian, 3. sezona

 

Globalna popularnost Disneyjevog izleta u Lucasove Ratove zvijezda ne jenjava pa fanovi željno iščekuju 3. sezonu priče koja se odvija pet godina nakon događaja iz klasika Povratak Jedija iz 1983. godine.

Teaser otkriva da će se Mando/Din Djarin (Pedro Pascal) i Grogu u nekom trenutku ponovno udružiti s The Armorer (Emily Swallow), dok se i dalje pokušava pronaći način za iskupljenje zbog skidanja kacige. Premijera 3. sezone The Mandaloriana zakazana je za 1. ožujka pa je sasvim sigurno da će proljeće proći u znaku vizualno dojmljive serije s izvrsnim specijalnim efektima (i hvaljenja kritike). 

And Just Like That, 2. sezona

Nakon 6 sezona, devedesetak epizoda i 2 filma jedan od najpopularnijih televizijskih projekata svih vremena prošle je godine otvorio novo poglavlje u životu tri junakinje (i to u šestoj deceniji života). Seksa u naslovu više nema (serija nosi naziv And Just Like That), a nema ni Samanthe.

Serija se pokazala kao prilično razočaranje, ali zahvaljujući slavi prethodnika - vrlo gledano razočaranje, tako da nam stiže i druga sezona koju predvodi Sarah Jessica Parker kao legendarna Carrie Bradshaw, sada autorica podcasta. U 2. sezoni vraćaju se neka dobro poznata lica, koja će zakomplicirati živote naših najdražih televizijskih Njujorčanki.