Ovo je najveći problem filmova o superherojima, tvrdi redatelj X-Mena

Screenshot: YouTube

X-MEN: Prva generacija izašao je 2011. godine i prikazao poznate mutante u njihovim mlađim danima. James McAvoy zamijenio je Patricka Stewarta kao profesor X, dok je Michael Fassbender glumio Magneta umjesto Iana McKellena.

Ovaj X-Men film smatra se jednim od najboljih u franšizi te se nerijetko spominje da je podcijenjen u žanru filmova o superherojima. Na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 86% kod kritičara i 87% kod publike. Što se tiče kinoblagajni, zaradio je 353.6 milijuna dolara, čime se smjestio na 10. mjesto ljestvice filmova iz svijeta X-Mena.

Na njemu je radio redatelj Matthew Vaughn, koji je taj posao dobio zahvaljujući uspjesima u filmu Posljednji posao i Zvjezdana prašina. On je u intervjuu za Screen Rant otkrio najveći problem današnjih filmova o superherojima.

"Mislim da je CGI sje*ao sve jer imate osjećaj kao da gledate videoigru. Ne možete se poistovjetiti s likovima", rekao je.

Vaughn je dao svoje mišljenje na pitanje zašto je X-Men: Prva generacija vrlo dobro prihvaćen među kritičarima i publikom.

"Kad snimate filmove o superherojima, morate se više potruditi jer vas ljudi trebaju shvatiti. Zato je X-Men: Prva generacija bio vrlo prizemljen. Radnja se odvija tijekom kubanske raketne krize i likovi su imali srodne ljudske probleme. I nije se oslanjao na CGI", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.