Ovo su najbolje serije na Netflixu u 2023. godini

Screenshot: YouTube/Netflix

NETFLIX je i ove godine imao svoje uspjehe i promašaje kad su u pitanju filmovi i serije. Od hvaljenog One Piecea, koji je jednako oduševio fanove i kritičare, do treće sezone Witchera, koju su dočekale uglavnom loše kritike. Članovi Facebook grupe Netflix Bangers nedavno su izabrali najbolje ovogodišnje filmove na Netflixu, a sada su se okrenuli i serijama. U nastavku donosimo 10 serija koje su najviše pohvalili.

All the Light We Cannot See

 

Ratna miniserija All the Light We Cannot See, Netflixova adaptacija istoimenog romana koji je napisao Anthony Doerr, na Netflix je došla početkom studenog, ali već je osvojila srca gledatelja.

Serija prati dvoje tinejdžera koji odrastaju za vrijeme Drugog svjetskog rata - slijepu Francuskinju Marie-Laure i mladog Nijemca Wernera Pfenniga, koji je prisiljen boriti se za njemačku vojsku. 

Who is Erin Carter

Britanska triler serija Who is Erin Carter, s Evin Ahmad u glavnoj ulozi, bila je na vrhu ljestvice gledanosti u čak 82 zemlje. 

Serija prati britansku učiteljicu Erin Carter, koja živi u Barceloni sa svojim mužem i kćeri. Nakon što je prisiljena braniti se tijekom pljačke u supermarketu, njena misteriozna prošlost počinje izlaziti na vidjelo i ugrožavati živote njene obitelji. 

Criminal Code

 

Brazilska kriminalistička serija Criminal Code, s Maeve Jinkings, Rômulom Bragom i Thomásom Aquinom, još uvijek se nalazi u top 10 najgledanijih serija na Netflixu. 

Criminal Code prati grupu detektiva iz Paragvaja koji pokušavaju stati na kraj kriminalnoj organizaciji koja prelazi granice njihove države.

One Piece

Netflixova adaptacija mange One Piece, koju je napisao Eiichiro Oda, srušila je rekorde gledanosti koje su postavili Stranger Things i Wednesday. 

Serija prati mladog gusara Luffyja, koji pokušava naći blago nazvano One Piece i tako postati kralj svih gusara. Putem sreće prijatelje koji mu se pridružuju u avanturi.

Dear Child

 

Njemački psihološki triler Dear Child, koji je osvojio korisnike Netflixa diljem svijeta, temelji se na istoimenom bestseleru spisateljice Romy Hausmann.      

U glavnom fokusu serije su Lena i njeno dvoje djece, koji žive u zabačenoj kolibi svog otmičara. Nakon što Lena i misteriozna djevojčica uspiju pobjeći iz zatočeništva, policija ponovno počinje istraživati slučaj otmice star 13 godina.

A Nearly Normal Family

Švedska serija A Nearly Normal Family trenutno zauzima treće mjesto na popisu najgledanijih serija na Netflixu. 

Ova kriminalistička serija prikazuje događaje koji su prethodili i koji su se dogodili nakon ubojstva 32-godišnjeg muškarca. U cijeli slučaj upletena je jedna naizgled savršena obitelj, čiji se životi promijene nakon ubojstva.

The Lincoln Lawyer

 

Na popisu se našla i druga sezona jedne od najpoznatijih Netflixovih serija, u kojoj glume Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell i Becki Newton. 

The Lincoln Lawyer je odvjetnička serija utemeljena na romanima Michaela Connellyja, a prikazuje odvjetnika i bivšeg ovisnika Mickeyja Hallera, koji umjesto u uredu preferira raditi u svom autu.

Lupin

Iako je treća sezona Lupina naišla na neke kritike, ona i dalje oduševljava gledatelje, a posebno je impresivna izvedba glavnog glumca Omara Szja. 

U trećoj sezoni poznati lopov Assane Diop pokušava osvetiti smrt svog Babakara, iza koje stoji ugledna i bogata obitelj. 

The Fall of the House of Usher

 

Redatelj Mike Flanagan u listopadu se vratio na Netflix s hvaljenom serijom The Fall of the House of Usher, inspiriranom djelima Edgara Allana Poea. 

Flanaganova serija prati žive članove bogate obitelji Usher, vlasnike korumpirane farmaceutske kompanije koje progone duhovi prošlosti. 

The Railway Men

Brojni korisnici Netflixa pohvalili su indijsku povijesnu seriju The Railway Men, u kojoj glume R. Madhavan, Kay Kay Menon i Divyenndu. 

The Railway Men prikazuje najveću industrijsku nesreću u povijesti, koja se dogodila 1984. godine u Bhopalu, kada je iscurila velika količina kemikalija koje su uzrokovale smrt tisuća ljudi u okolnim mjestima. Serija prati željezničke radnike koji su spasili mnoge živote nakon tragične nesreće.