Ovo su najbolji filmovi o superherojima

Screenshot: YouTube

UMOR od prekomjernog sadržaja krcatog superherojima je u trendu. To možemo najviše zahvaliti Marvelovom filmskom svijetu i Marvelu koji nisu stali s izbacivanjem filmova i serija nakon filma Osvetnici: Završnica. Umjesto da se primire nakon kulminacije 10-godišnjeg rada, oni su napravili još više sadržaja koji su osjetno pali kvalitetom. Upravo zbog toga, osjetni su zamor i prenatrpanost sadržaja. Međutim, portal Screen Rant napravio je listu 10 najboljih filmova o superherojima kako bi se fanovi podsjetili da ipak ima vrhunskih naslova o stripovskim junacima.

10. Kapetan Amerika: Građanski rat (2016.)

Na jednoj strani kapetan Amerika, na drugoj Iron Man. Okosnice Osvetnika zaratili su zbog Buckyja Barnesa i neslaganja oko potpisivanja ugovora kojim bi se Osvetnike dovelo u red. Prvi put u Marvelovom filmskom svijetu pojavljuju se Black Panther i Spider-Man.

 

9. Osvetnici: Završnica (2019.)

Kulminacija 10-godišnje priče stigla je do svog kraja. Originalna šestorka s rakunom Rocketom, Nebulom i Ant-Manom mora preokrenuti poraz koji su doživjeli od Thanosa. Odlaze na put kroz vrijeme kako bi uspjeli pronaći kamene beskonačnosti i vratili sve one koji su umrli u prvom dvoboju protiv zloglasnog neprijatelja.

8. Batman se vraća (1992.)

Veći i mračniji nastavak Batmana iz 1989. prava je gotička zabava. Pingvin je glavni neprijatelj u filmu i on čini kaos u Gothamu, a Batman ga mora zaustaviti. U filmu se pojavljuje i Catwoman, čiji je cilj ubiti jednog Gothamovog moćnika nakon što ju je osramotio.

7. The Batman (2022.)

Najnoviji film o čovjeku šišmišu kojeg je utjelovio Robert Pattinson. Veliki je ovdje naglasak na Batmanovim detektivskim vještinama pa se kroz film cijelo vrijeme vodi istraga o brutalnim ubojstvima Riddlera. Unikatna atmosfera u filmu i misterij ubojstava publiku od početka do kraja drži na nogama.

 

6. Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (2023.)

Nastavak odličnog Spider-Versea iz 2018. godine ovog puta odvodi Milesa Moralesa do Spider-društva. Tamo se upoznaje s glavnim čovjekom koji stoji iza održavanja Spider-svjetova Miguelom O'Harom. On mu govori kako su neke stvari u Spider-Man svjetovima sigurne i moraju se dogoditi jer inače će taj svijet nestati.

Jedna od obaveznih stvari je i smrt Milesovog oca kao kapetana policije, no on to ne želi dopustiti pa se okreće protiv Miguela i ostalih Spider-Mana u nadi da spasi svog tatu.

5. Kapetan Amerika: Ratnik zime (2014.)

Drugi dio trilogije filmova s Chrisom Evansom kao kapetanom Amerike. Steve Rogers prilagođava se modernom životu te mora u jednom trenutku surađivati s Crnom Udovicom kako bi se riješio prijetnje Ratnika zime.

4. Spider-Man 2 (2004.)

Raimijev drugi Spider-Man film napredovao je u svakom aspektu u odnosu na original. Odlična priča koja nije desetkovana prepoznatljivom pozadinskom pričom nastanka Spider-Mana u kojoj se Peter Parker bori protiv Doctora Octopusa.

Osim što se kao Spider-Man bori protiv opasnog neprijatelja, Parker muku muči i na privatnom planu. Cura koju voli je zaručena za drugog muškarca, ne može zadržati poslove na dulje vrijeme, a ocjene su mu također sve lošije. U jednom trenutku odustaje od života superheroja kako bi se posvetio privatnim problemima.

3. Logan (2017.)

Film u kojem se Hugh Jackman oprostio od uloge Wolverinea. Ili se barem tako mislilo dok nije najavljen Deadpool 3. Savršena je ovo priča za sve ljubitelje Logana, a smještena je u budućnosti, gdje su mutanti gotovo pa istrijebljeni.

Mnogi će reći kako je ovaj film kombinacija X-Mena i The Last of Usa jer se Logan u jednom trenutku mora sam brinuti o mladoj X-23, zbog čega Logan otkrije da ipak postoji nešto u njegovom životu za što se vrijedi izboriti. Film ne samo da služi kao Jackmanov oproštaj, već se može reći da je svojevrsni oproštaj od X-Men filmova koji su se prikazivali tijekom 2000-ih godina.

2. Spider-Man: Novi svijet (2018.)

Miles Morales postaje Spider-Man u svijetu koji već ima Spider-Mana u vidu Petera Parkera. Parker je pokušao zaustaviti zloglasnog Kingpina, no nije uspio i umro je. Nakon što je Kingpin htio vratiti svoju obitelj tako što je zakoračio u multiverzum, ostali Spider ljudi pojavljuju se u životu Milesa te ga navode i pomažu mu da postane ono što mu je sudbina odredila.

 

1. Vitez tame (2008.)

Mnogo puta naglašavan kao najbolji superherojski film, Vitez tame našao se i na ovom popisu kao broj jedan. Sjajna izvedba Heatha Ledgera u ulozi Jokera posthumno mu je donijela Oscara za najbolju sporednu ulogu. Batman je ovdje prikazan kao tragičan lik, a u filmu se postavljaju pitanja pravde, morala i što znači biti heroj u korumpiranom svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.