Pet najboljih filmova Ryana Reynoldsa

Screenshot: YouTube/20th Century Studios

USPJEŠNI kanadsko-američki glumac Ryan Reynolds bavi se glumom više od trideset godina, otkako se u devedesetima pojavio u tinejdžerskoj seriji Fifteen. Iako je u 2010-ima nanizao promašaje kao što su Green Lantern i R.I.P.D., Reynoldsu nije trebalo dugo da pronađe franšizu koja će mu obnoviti karijeru. 

Nakon što je 2016. godine dobio ulogu antiheroja Deadpoola u istoimenom filmu, Reynolds je postao jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca današnjice. Neki od novijih filmova u kojima smo ga imali priliku vidjeti su Free Guy i Netflixov Red Notice.

U čast trećem filmu serijala Deadpool, Deadpool & Wolverine, Rotten Tomatoes rangirao je sve filmove iz Reynoldsove filmografije. U nastavku vam otkrivamo pet filmova koji su se našli na samom vrhu ljestvice.

1. Groznica na Mississippiju (Mississippi Grind, 2015.)

Ocjena: 91%

Sinopsis: "Uvjeren da mu njegov novi prijatelj (Ryan Reynolds) donosi sreću, ovisnik o kockanju (Ben Mendelsohn) odluči ga odvesti na putovanje u New Orleans, gdje planira igrati poker s visokim ulozima."

2. Ljetna avantura (Adventureland, 2009.)

Ocjena: 88%

Sinopsis: "Ljeto je 1987. godine i novopečeni diplomac James Brennan (Jesse Eisenberg) jedva čeka krenuti na svoje dugoočekivano putovanje po Europi. Međutim Jamesove planove zaustave njegovi roditelji nakon što mu kažu da ne mogu financirati njegovo putovanje. Prisiljen prihvatiti posao u lokalnom zabavnom parku, James se priprema za najgore ljeto ikad, sve dok se ne zaljubi u privlačnu kolegicu Em (Kristen Stewart)."

3. Živ zakopan (Buried, 2010.)

Ocjena: 87%

Sinopsis: "Američki vozač kamiona Paul Conroy (Ryan Reynolds) postane žrtva pobunjenika u Iraku. Preplašeni Paul probudi se u lijesu, a uz sebe ima samo upaljač i mobitel. Suočen sa sve manjom zalihom kisika i baterijom koja će se uskoro isprazniti, Paul se mora boriti protiv panike, očaja i delirija dok čeka spas koji možda neće doći na vrijeme."

4. Deadpool (2016.)

Ocjena: 85%

Sinopsis: "Wade Wilson (Ryan Reynolds) je bivši specijalac koji trenutno radi kao plaćenik. Njegov svijet se sruši kada postane žrtva zlog znanstvenika Ajaxa (Ed Skrein), koji ga muči, unakazi i pretvori u Deadpoola. Nakon neovlaštenog eksperimenta Deadpool ima ubrzanu sposobnost zacjeljivanja i iskrivljeni smisao za humor. Uz pomoć mutantskih saveznika Colossusa (Stefan Kapičić) i Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand), Deadpool koristi svoje nove vještine kako bi pronašao čovjeka koji mu je skoro uništio život."

5. Deadpool 2 (2018.)

Ocjena: 84%

Sinopsis: "Šaljivi plaćenik Deadpool upozna Russella, agresivnog tinejdžera koji je mutant i koji živi u sirotištu. Kada Russell postane meta Cablea - genetski modificiranog vojnika iz budućnosti - Deadpool shvaća da će trebati pomoć kako bi spasio dječaka od tako nadmoćnog neprijatelja. Ubrzo se udružuje s Bedlamom, Shatterstarom, Dominom i ostalim moćnim mutantima kako bi zaštitio mladog Russella od Cablea i njegovog naprednog oružja."

Reynoldsov najnoviji film, Deadpool & Wolverine, koji je imao premijeru prošli tjedan, zauzeo je sedmo mjesto na popisu uz ocjenu 79%. S druge strane, najgori film u njegovoj karijeri bio je R.I.P.D., koji na Rotten Tomatoesu ima 12 posto. Ostatak popisa pogledajte ovdje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.