Popularni crtić drastično se promijenio nakon 11. rujna 2001.

Screenshot: YouTube / Disney

TERORISTIČKI napadi koji su se dogodili 11. rujna 2001. potresli su cijeli svijet. Nakon otmica zrakoplova 19 terorista namjerno je srušilo dva zrakoplova na sjeverni i južni toranj Svjetskog trgovačkog centra. Poginulo je 2977 ljudi. Učinak ovih napada vidljiv je i u pop kulturi. Jedan od primjera je Disneyjev animirani film Lilo i Stitch, koji je drastično promijenjen nakon 11. rujna.

Animirani klasik, koji je premijerno prikazan 2002., doživio je nekoliko velikih izmjena nakon napada. Vjerojatno se sjećate kultnog crvenog svemirskog broda koji leti kroz planine na kraju filma. Međutim, možda ne znate da je izvorna verzija te scene izgledala potpuno drugačije.

U prvoj verziji Stitch i Jumba otimaju plavo-sivi komercijalni zrakoplov kako bi pokušali spasiti Lila od zlog Gantua. Likovi su u originalnoj verziji upravljali Boeingom 747, dok je na koncu emitirana verzija u kojoj voze svemirski brod.

I nije samo zrakoplov promijenjen. Još jedna značajna razlika odnosila se na pozadinu tijekom potjere avionom. U originalnoj verziji komercijalni avion kretao se nad gradom i pokušavao izbjeći pad na zgrade, dok su u finalnoj verziji prikazane planine na Havajima.

Izmijenjena je i scena u kojoj muškarcu na plaži svemirski brod izbija kornet sladoleda iz ruke. U originalu je taj muškarac prelazio cestu na označenom pješačkom prijelazu. Nekoliko scena koje uključuju proklizivanje aviona i oštećivanje nebodera potpuno je izbačeno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.