Prije 25 godina emitirana je prva epizoda serije Seks i grad

Foto: Profimedia

PRVA epizoda kultne serije Seks i grad premijerno je emitirana prije točno 25 godina. Carrie, Samantha, Miranda i Charlotte u naše živote ušetale su 6. lipnja 1998. godine.

Popularna četvorka s malih nas je ekrana zabavljala punih šest sezona, sve do 2004. godine, a uslijedila su i dva filma. Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis su se ponovno okupile 2021., kada je snimljena prva sezona serije And Just Like That, koja je nastavak hit franšize i nadovezuje se na šest sezona originalne serije i dva filma. Kim Cattrall odlučila je kako neće ponoviti ulogu Samanthe Jones. Nedavno je objavljen i trailer za drugu sezonu nastavka Seksa i grada.

I danas omiljena među ženama diljem svijeta, no posebno obožavana među ljubiteljicama mode, serija je zaslužna za pokretanje mnogih trendova, od kojih su neki ponovno u modi, poput salonki Manolo Blahnik s kristalićima koje je najviše voljela Carrie.

Obožavali smo zavirivati u njihove komplicirane ljubavne živote koji su glavnoj protagonistici služili kao odlična inspiracija za kolumnu o seksu, s njima smo proživljavali i sve njihove životne drame te se bezbroj puta uz popularnu četvorku smijali do suza.

>> KVIZ Pokažite da ste pravi fan serije Seks i grad