Redatelj Igri gladi žali zbog ove odluke u filmovima

Screenshot: YouTube

IZ FILMSKE franšize Igre gladi s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi proizašla su četiri filma od 2012. do 2015. godine. Igre gladi tako su postale inspiracija za buduće projekte čija je tema bila tinejdžerska buna u distopijskom svijetu. Treći dio bio je podijeljen na dva dijela, u maniri filmske adaptacije sedme knjige Harryja Pottera, a sve kako bi se pokušalo što više zaraditi na filmovima.

Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio izašao je 2014. godine, dok je 2. dio stigao u kina godinu kasnije. Oba filma lošije su prihvaćena od prethodnika, što govori i ocjena na Rotten Tomatoesu.

Prvi dio ima 70% ocjena kritičara i 71% publike, dok je kod drugog omjer 70 naprema 66%. Igre gladi stoje na 84% i 81%, a Igre gladi: Plamen imaju 90% i 89% pozitivnih osvrta. Redatelj Francis Lawrence u intervjuu za časopis People prisjetio se i otkrio što misli o tome da se treći dio podijeli u dva filma.

"Žalim zbog toga. Stvarno žalim. Nisam siguran da svi to osjećaju, ali ja osjećam. Ono što sam shvatio, kad sam vidio reakcije kritičara i publike na podjelu, jest da je to djelovalo frustrirajuće. I to mogu shvatiti", priznao je redatelj.

"Mislim da nije bilo fer pustiti ljude da čekaju. To nismo trebali napraviti", dodao je za kraj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.