Nazivaju ga remek-djelom: Novi film Guillerma del Tora ima 100% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: YouTube

NOVI animirani film Pinokio slavnog filmskog redatelja Guillerma del Tora već je proglašen remek-djelom i dobio je nevjerojatnih 100% na Rotten Tomatoesu, piše LadBible.

Filmska adaptacija proslavljenog meksičkog redatelja slovi kao jedan od najboljih filmova ove godine, a kritičari ne prestaju hvaliti novu verziju drvenog lutka.

Mračnija mašta

Nicholas Barber, filmski kritičar, za The Wrap je izjavio da je "Del Torov Pinokio remek-djelo stop-motion animacije". "Djelomično zato što je, kao što naslov sugerira, najnovija verzija projekt strasti Del Tora", dodao je.

Barber je dodao da film sadrži mračne i uvrnute slike koje su prepoznatljiv Del Torov potpis i nešto što je publici poznato u njegovim prošlim filmovima kao što su Oblik vode i Vražja kralježnica, u kojima se također progone "čudovišta". 

Scenarist Ben Rolph, koji je raspravljao o filmu, rekao je da novo prepričavanje priče o Pinokiju predstavlja "mnogo mračniju maštu koja je još uvijek iskrena u svakom smislu te riječi".

Najbolja verzija ikad

Osim filmskih kritičara, pohvale stižu i s drugih strana. Tviteraši su podijelili svoje oduševljenje filmom i slažu se da je Del Torova verzija Pinokija najbolja u povijesti.

"Zaljubljen sam. Pinokio je vrhunac moći pripovijedanja Guillerma del Tora. Udahnuo je novi život u staru drvenu priču. Gotovo savršena kreacija stop-motion animacije, fantasyja, mjuzikla i bajke. Najbolji odrasli obiteljski film koji sam vidio još od Petite Maman", jedan je od komentara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.