Robert De Niro se osjećao užasno na snimanju ovog legendarnog filma

Screenshot: Youtube/MGM

MNOGI obožavatelji Roberta De Nira će se složiti da je imao jednu od svojih najboljih izvedbi u sportskoj biografskoj drami Razjareni bik (Raging Bull), koju je režirao Martin Scorsese. 

Do snimanja drame iz 1980-e je došlo nakon što je De Niro na setu Kuma II pročitao memoar boksačkog šampiona Jakea LaMotte, nazvan Razjareni bik: Moja priča (Raging Bull: My Story). Iako se glumcu nije svidio način na koji je napisana knjiga, impresionirala ga je LaMottina životna priča. 

Glumac je bio toliko oduševljen da je pokazao knjigu Martinu Scorseseu, u nadi da će ga zainteresirati za adaptaciju djela, no Scorsese je rekao da ga ne zanimaju sportske priče. Redatelj je promijenio mišljenje tek nakon što je skoro umro od posljedica predoziranja drogom jer je napokon počeo suosjećati s poznatim boksačem. 

Scenarij za sportsku dramu su napisali Paul Schrader i Mardik Martin, koji je također prvotno odbio film jer je smatrao da je Hollywood pun takvih priča. Glumačku postavu su činili De Niro, u ulozi Jakea LaMotte, Joe Pesci, koji je utjelovio LaMottinog brata Joeyja, i Cathy Moriarty u ulozi LaMottine žene Vickie. 

De Niro je prošao kroz značajnu fizičku transformaciju zbog uloge

Film Razjareni bik prati uspon i pad LaMottine boksačke karijere te njegov kontroverzni privatni život prožet nasiljem, ljubomorom i kriminalom. De Niro je za svoju izvanrednu izvedbu u filmu osvojio svog prvog i jedinog Oscara za najboljeg glumca, no jedno iskustvo sa seta nikako ne želi ponoviti. 

Prema portalu Far Out Magazine, glumac se u jednom trenu morao udebljati čak 27 kilograma da bi vjerno prikazao kako se LaMotta zapustio nakon završetka svoje boksačke karijere. 

"Na početku je bilo zabavno. Jeo sam sladoled i sve što sam ikada htio, to je bilo kao jedna od onih fantazija u kojima možete jesti što god poželite. Putovao sam kroz Francusku, od Pariza do Azurne obale, posjećivao sam krčme i jeo", rekao je De Niro. "Ali više nikada neću toliko jesti - to vam jako brzo dosadi i postane naporno, a ja sam to morao raditi jako brzo. Osjećao sam se užasno."  

Iako se osjećao užasno, De Niro je rekao kako je htio na vlastitoj koži iskusiti LaMottinu transformaciju. 

"Ima nešto u Jakeu - bio je mladi borac i onda se zapustio, i to je na neki način tako tužno. Bilo mi je zanimljivo gledati to propadanje i prikazati to na filmu", objasnio je oskarovac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.