Sean Connery nije htio snimiti ovu scenu u Bondu: Cijelo vrijeme sam paničario

Screenshot: Youtube

SEAN Connery prvi je glumac koji je utjelovio najpoznatijeg fiktivnog britanskog agenta, Jamesa Bonda. U ovoj se ulozi pojavio ukupno sedam puta, a postoji jedna scena iz posljednjeg filma koju je odbio snimiti.

U filmu Never Say Never Again iz 1983., Sean Connery je trebao zaroniti u ronilačkom odijelu dok je u vodi bio velik i opasan morski pas. Glumac je to odbio učiniti bez odgovarajuće zaštite, prenosi Far Out Magazine.

"Što se tiče podvodnih scena, nisam bio baš jako dobar u njima i bio sam jako nervozan što ću biti pod vodom. Da bih se spustio u unutrašnjost broda, morao sam ići jako duboko i trošio sam dvostruko više zraka od ostalih, a sve je bilo prekriveno mjehurićima jer sam cijelo vrijeme paničario", rekao je glumac. 

Kako bi ga se zaštitilo od morskih pasa, oko glumca je postavljen pleksiglas, ali ni to nije bila dovoljno dobra zaštita. Glumac je, opravdano, bio uplašen tijekom snimanja. Ipak, pokušao je snimiti tu scenu i objasnio da su problemi s kontroliranjem disanja uzrokovali poteškoće sa snimanjem.

"Tip mi je pokušao objasniti da, ako ću donekle normalno disati, oni će sve uspjeti lakše snimiti i sve će se dobro vidjeti na snimci. Čak i u filmu možete vidjeti određenu paniku u mojim očima", dodao je Connery, prenosi Far Out Magazine.