Steven Spielberg nije mislio da će ovaj film biti toliko uspješan

Foto: EPA

Steven Spielberg je filmski redatelj, producent i scenarist. Zaslužan je za neke od najpoznatijih i najuspješnijih filmova u povijesti. Spielberg je, između ostalog, radio na Jurskom parku, Indiani Jonesu, Raljama, Schindlerovoj listi, Carstvu sunca i Spašavanju vojnika Ryana.

Nije se proslavio samo na velikom platnu, već i na malim ekranima. Producent je jedne od najboljih televizijskih serija ikada o Drugom svjetskom ratu, Združenoj braći. Osim te serije, u svom repertoaru ima i Pacifik te nadolazeći Masters of the Air.

Iako su njegovi projekti bili u većini slučajeva uspješni, nije bio toliko precizan u predviđanjima. Redatelj je veliki prijatelj s Georgeom Lucasom, tvorcem Ratova zvijezda. Nakon što je Lucas snimio Ratove zvijezda, koji su kasnije preimenovani u Novu nadu, Spielberg je tvrdio da će film zaraditi oko 50 milijuna dolara.

Međutim, gadno je pogriješio jer je film na kino-blagajnama zaradio 775.8 milijuna dolara. Zahvaljujući ovom uspjehu, ubrzo su stigla dva nastavka, a nekoliko desetljeća kasnije i prednastavci te moderna trilogija, koju fanovi ove franšize žele što prije zaboraviti.